A Soros-szervezet ismét a magyar gyermekvédelmi törvény ellen provokál

Child,Abuse, gyermekbántalmazás, gyermekvédelem
Child abuse concept. Mistreated little girl seating on the floor and scared of adult.
Vágólapra másolva!
Minden normális ember tudja, hogy egy kislány is játszhat autókkal, és egy fiú is álmodhat arról, hogy egy tipikusan nők dominálta területen álljon munkába. Ebből a kérdésből csak a baloldali aktivisták szoktak problémát csinálni, a „nemi sztereotípiákról" szerveznek konferenciákat, workshopokat, indítanak kampányokat - írja legújabb írásában a Tűzfalcsoport. Hozzáteszik: legújabban erre a kérdéskörre építi tevékenysége egy részét az Amnesty International Magyarország is, ám amint az a cikkükből kiderül, a valódi céljuk ezzel nem más, mint a népszavazással is megerősített gyermekvédelmi törvény kijátszása.
Vágólapra másolva!

A portál összefoglalóját az alábbiakban közöljük.

Az Amnesty legújabb kampánya 2023. október 5-én indult „Szabad a pálya" címmel.

– így indul a sorosista szervezet bemutatója a projektről, amelyet egy általuk elvégzett „kutatásra" alapoznak. Erre a felmérésre hivatkozva indították el a kampány részeként a tanároknak, szülőknek és diákoknak szóló képzési programot. Mint írják, ennek keretében „oktatási és tudásbővítő programokat" dolgoznak ki a Nők a Tudományban Egyesülettel, illetve az Emberség Erejével Alapítvánnyal együtt.

Alattomosan próbálnak hergelni a gyermekvédelmi törvény ellen (illusztráció) Forrás: Schutterstock

A tanároknak készülő tréningjeikre már várják is a jelentkezőket. Az ezzel kapcsolatos felhívás szintén beszédes a projekt valódi céljait illetően:

„A Szabad a pálya! projekt az emberi jogi oktatás szemléletén keresztül veszi fel a küzdelmet a nemi elvárásokkal és sztereotípiákkal szemben. Gyerekekkel és fiatalokkal óvodától szakközépiskoláig foglalkozó szakemberek számára dolgozzuk ki tréningjeinket, iskolai foglalkozásainkat, társasjátékunkat és e-learning tananyagainkat. Mindezzel szeretnénk hozzájárulni:

• a nemi alapú sztereotípiák lebontásához,
• a családhoz és otthonhoz kapcsolódó munkák egyenlő elosztásához,
• a korlátozó és káros nemi szerepek felülírásához,
• és ahhoz, hogy a gyerekek és fiatalok olyan szabad és önazonos döntéseket hozhassanak iskola- és pályaválasztási kérdésekben, melyeket nem a társadalmi elvárások határoznak meg."

Az első, gyerekekkel és fiatalokkal foglalkozó szakembereknek szóló, a szintén a nemi sztereotípiákkal foglalkozó StandByMe kampányhoz tartozó kétnapos ingyenes képzési alkalomra 2023. szeptember 9-e és 10-e között került sor Budapesten. Ezt követően 2023. szeptember 21-én megtartották az első vidéki tréninget is (a StandByMe-vel párhuzamosan fut a Szabad a pálya! projekt is), méghozzá Pécsett. A Facebookon meghirdetett esemény szerint

ide azokat várták, akik szerint nincsen rendben, hogy a nőket „nőiesnek mondott, gondoskodó, kiszolgáló szerepekbe kényszerítik akár a médiában, akár az iskolában".

Hasonló szöveggel hívták az érdeklődőket a debreceni programra is, melyre 2023. október 18-án került sor. Itt már jobban kibújt a szög a zsákból, hiszen azt írták a felhívásban, hogy

szerintük „a hagyományos nemi szerepek népszerűsítése a magyar oktatási rendszerben évről évre erősebb".

Ebben mondjuk nem tévednek, csak a hozzáállásuk nem találkozik a magyar emberek elvárásaival. A gyermekvédelmi törvényt megerősítő népszavazás alapján ugyanis kifejezetten azt szeretnék a magyarok, ha ez így is maradna, és nem kényszerítenének az óvodában kisfiúkat szoknyába, illetve ne vegyék el a babákat a kislányoktól, és cseréljék ki azokat kisautókra. A magyar Alaptörvény is egyértelműen fogalmaz: a XVI. cikk (1) bekezdése kimondja, hogy „Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát". Akár tetszik ez az Amnestynek, akár nem.

A legutóbbi kétnapos képzést 2023. október 28-a és 29-e között tartották meg Budapesten, a következőre pedig a Facebook események alapján 2024. január 27-e és 28-a között fog sor kerülni. A program leírása szerint az az Európai Unió által társfinanszírozott 101005641 - Stand by Me - REC-AG-2020/REC-RDAP-GBV-AG-2020 és 101049386 – Stand byMe 2 – CERV-PJG/CERV-2021-DAPHNE számú projektek keretében valósul meg.

A Szabad a pálya! projektet az Amnesty International Magyarország, a Nők a Tudományban Egyesület és az Emberség Erejével Alapítvány 2023. január 1. és 2024. december 31. között, az Európai Unió társfinanszírozásában, 269.570 EUR támogatásból valósítja meg, melyből az Amnesty International Magyarország részesedése 122.801 EUR.

Fontosnak tartják megjegyezni, hogy

miközben az Amnesty International Magyarország és a hozzá kapcsolódó szervezetek folyamatosan azért kampányolnak, hogy hazánk ne kaphassa meg a nekünk járó uniós forrásokat, addig ők bővelkednek az európai adófizetők pénzében, amelyet ilyen és ehhez hasonló propagandakampányokra költenek.

Céljaik között pedig vitathatatlanul szerepel a gyermekvédelmi törvény aláásása és kijátszása.

Befogadó terek projekt – az Amnesty megoldja „okosban"

Lássuk, miként fűzi össze az Amnesty a nemi sztereotípiákról szóló projektjeit az LMBTQ-kérdéskörrel. 2023 nyarán tartották meg tizedik alkalommal az Összpont emberi jogi diákversenyt a sorosista NGO szervezésében. Ennek a beszámoló szerint két fő témája volt, a StandByMe új projekt mellett a régebbi, Befogadó terek elnevezésű kampány, melyről már korábban beszámoltak.

Egyre erősebben próbálnak érzékenyíteni Forrás: Freepik

A Befogadó terek kimondottan a „szexuális és nemi kisebbségekhez tartozó diákokra" összpontosító programja az Amnestynek, melyet az Európai Unió is támogat. Mivel a projekt keretein belül téma az „LMBTQ fogalmak megismerése", ezért érthető módon nem vihetik be az iskolákba ezt a fejtágító órájukat. Nem adják azonban fel, hiszen a honlapjuk szerint „ha az osztályodnak szüksége van erre a foglalkozásra, de az iskolában nem tarthatunk ilyet, akkor is keress minket, és találunk megoldást!" Az Amnesty megoldja okosba', ahogy pestiesen mondják. Egyértelműen azért kommunikálják ezt, hogy meg tudják kerülni a gyermekvédelmi törvényt.

Nem tettek le arról sem, hogy folytassák a gyermekekkel foglalkozó szakemberek képzését: 2023. november 11-én is tartottak Befogadó terek tréninget, ahogy ők fogalmaztak, azért, hogy együtt tehessenek „a propagandatörvény káros hatásainak enyhítéséért".

Amnesty Akadémia: amit az iskolában nem oktathatnak

A Soros által finanszírozott szervezet 2023 szeptemberében online elindította az Amnesty Emberi Jogi Akadémiát, amelyet a Facebookon úgy reklámoznak, hogy ott „korlátok nélkül" lehet tanulni. Aki tud olvasni a sorok között, az tudja, hogy ez mit jelent. Aki nem tud, annak eléggé félreérthetetlenné teszik az alábbi, csatlakozásra felszólító felhívással: „A tanulás szabadságot ad. De csak akkor, ha korlátok nélkül tanulhatunk. Ahol az iskola kapui bezárulnak bizonyos fajta ismeretek elől, ott az ismeretlentől való félelem, a tudáshiányból fakadó bizonytalanság rengeteg probléma táptalajává válik. Mi azért dolgozunk, hogy ez ne forduljon elő, éppen ezért mostantól szabadon, egyszerűen és bárhonnan elérhető az Amnesty Akadémia emberi jogi e-learning felület. Végezd el online tananyagainkat, lépj fel az előítéleteken alapuló kirekesztés és bántalmazás ellen! Légy te is tudatos állampolgár!"

Az indulás kapcsán még nyereményjátékot is hirdettek a 2023. november 30-ig regisztrálók számára. A nyeremények: uzsonnás táska, cipzáras kis tasak, szivárványos hátizsák vagy Szivárvány Viktor táska.

Utóbbi a magyar miniszterelnököt csúfolja ki.

A regisztrációnál nem kell megadni a születési dátumot, így 18 éven aluliak is létrehozhatnak profilt az Amnesty Akadémia felületén.

Ugyan a lap alján kérik, hogy a kiskorúak küldjék vissza szkennelve a szüleik által is aláírt adatkezelési hozzájárulást, ám ezt valószínűleg senki sem ellenőrzi, hiszen nem kell megadni olyan adatot, amiből kikövetkeztethető az illető életkora.

Arról nem is beszélve, hogy a szülői hozzájárulás csak a kiskorú adatainak kezeléséhez szükséges, nem abba egyeznek bele, hogy a gyermek milyen tartalmakhoz férhet majd hozzá az online felületen.