Tehervonat ütközött személyvonattal a sápi vasútállomáson, többen megsérültek - képek

vonat,Sáp,vonatbaleset, tehervonat, személyvonat
Sáp, 2023. november 15. Ütközésben összeroncsolódott vasúti járművek a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán 2023. november 15-én. A hajnali órákban egy tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a számára a behaladást tiltó jelzést és nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak. A balesetben mindkét mozdonyvezető, a jegyvizsgáló, illetve a vonaton tartózkodó öt utasból négyen megsérültek. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Tehervonat ütközött össze egy várakozó személyvonattal a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán szerda hajnalban - közölte a Mávinform.  A balesetben többen megsérültek, egy ember sérülései életveszélyesek - tájékoztatott a balesetet követően Győrfi Pál, a mentők szóvivője. 
Vágólapra másolva!

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a tehervonat eddig tisztázatlan okból nem vette figyelembe a Sáp állomásra számára behaladásra tiltó jelzést, meghaladta a jelzőt és frontálisan nekiütközött az állomáson várakozó, Biharkeresztesről Püspökladányba tartó személyvonatnak.

Győrfi Pál a mentők szóvivője később arról tájékoztatott, hogy a helyszínre nyolc mentőegységet riasztottak,

négy embert könnyebb sérülésekkel szállítottak a berettyóújfalui kórházba, egy embert pedig életveszélyes állapotban vittek a debreceni kórházba.

Az ütközésben összeroncsolódott vonatok a Hajdú-Bihar vármegyei Sáp vasútállomásán 2023. november 15-én Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A helyszínelés ideje alatt szünetel a vonatforgalom Püspökladány és Berettyóújfalu között, az utasokat pótlóbuszok szállítják.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A hatóság vizsgálja a baleset körülményeit.