150 forintért kínálnak jegyeket Budapest 150. születésnapja alkalmából

FOTÓ FOTÓTÉMA kiállítási tárgy motorkocsi TÁRGY
Budapest, 2020. január 21. Az 1-es számú motorkocsi a Földalatti Vasúti Múzeumban az Erzsébet téren, a Deák téri aluljáróban. A helyszín a millenniumi földalatti vasút eredeti alagútszakasza, melyet 1955-ben a Kelet-Nyugati metró építésekor iktattak ki a forgalomból. A kiállítóhelyen megtekinthető a 19-es pályaszámú faburkolatú motorkocsi, az 1-es pályaszámú fémburkolatú motorkocsi, a 81-es pályaszámú vezérlő pótkocsi valamint kisebb műtárgyak, modellek és dokumentumok. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Budapest 150. születésnapja alkalmából, pénteken 150 forintos belépővel látogatható a BKV Földalatti Vasúti Múzeum állandó és időszakos kiállítása, valamint újra jár majd a bulivillamos is. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pedig 150 forintos napijegyet kínál a BudapestGO alkalmazásban Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulóján.
Vágólapra másolva!

A Deák téri múzeum időszakos tárlata - a Budapest 150 programsorozat részeként - az 1873 és 2023 közötti legfontosabb és legérdekesebb közlekedési eseményeket felvillantva jeleníti meg a főváros másfél évszázadát. Az eseményt fotók és tárgyi emlékek - járművek modelljei, alkatrészek, viszonylattáblák, régi jegyek és jegylyukasztók színesítik.

Az időszakos kiállításon a Földalatti Vasúti Múzeum a kontinens első földalattijának állít emléket, amely egy régi alagútszakaszban tekinthető meg.

A muzeális járművek mellett a látogatók tárgyi emlékek, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek, fotók és modellek segítségével ismerhetik meg az 1896 óta működő MillFAV, vagyis a kisföldalatti történetét.

Az 1-es számú motorkocsi a Földalatti Vasúti Múzeumban az Erzsébet téren, a Deák téri aluljáróban. Forrás: MTI/Nagy Zoltán

A tárlat az év végéig látogatható.

A 150 forintos belépőket pénteken 10.00 és 16.45 között lehet majd megvenni a Deák téri aluljáróban található múzeumban.

Budapest 150. születésnapja alkalmából újra elindul a bulivillamos is. A GANZ ipari csuklós csütörtöktől szombatig 17 és 23 óra között közlekedik Kelenföld és a Deák Ferenc tér között. Le- és felszállni csak a végállomásokon lehet.

Egyszerre nyolcvanan utazhatnak a születésnapi különjáraton, előzetes regisztrációval.

Regisztrálni az ÉnBudapestem applikációban lehet - áll a közleményben.

A BKK 150 forintos születésnapi jeggyel ünnepli a 150 éves Budapestet

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulóján, pénteken 150 forintos napijegyet kínál a BudapestGO alkalmazásban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A "BudapestGO szüliNAPIjegy" Budapest közigazgatási határán belül az 1-99, 101-299, 900-999, M1, M2, M3, M4, H5, H6, H7, H8, H9, D14 vonalakon, a MÁV-START meghatározott vonatain és a Volánbusz kijelölt elővárosi járatain érvényes.

A 150 forintos "szüliNAPIjegyről" minden fontos információ elérhető a BKK weboldalán.