Cukorbeteg nő okozott halálos balesetet Nagykanizsán

Vágólapra másolva!
A nagykanizsai nő évek óta cukorbeteg volt, be is tartotta az étkezési szabályokat, és inzulint is használt. Tavaly májusban, amikor munka után hazaindult, érezte, hogy rosszul van, mégis beült az autójába. Menet közben romlott az állapota, ami miatt elütött egy motorost, aki később belehalt a sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

A nő 2006 júniusától kapott inzulinos kezelést a vércukorszintje szabályozása miatt. Tavaly májusban nappali műszakban dolgozott, egész nap figyelt a speciális étkezésére, amik végén az inzulin adagját is beadta magának.

A munkája végén, 18 óra körül elindult hazafelé a kocsijával, amikor érezni kezdte a felső ajka zsibbadását, ami a vércukorszint leesésének előjele.

Az egyértelmű jelzés ellenére beszállt úgy a kocsiba, hogy nem evett. Azt gondolta, hogy majd otthon vacsorázik, és beadja magának az inzulint is. Pár perc múlva azonban annyira leesett az cukorszintje, hogy hypoglikémiás rosszullét alakult ki nála, tudatzavara lett.

Nem tudta felmérni a forgalmi viszonyokat, az autójával elütötte az előtte haladó robogóst.

Forrás: Ügyészség.hu

A motoros elesett, a nő pedig az ütközés után egy parkoló autónak is nekiment, majd egy téglakerítésnek ütközve állt meg.

A motoros olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban meghalt, a nőnek 8 napon túl gyógyuló sérülései lettek.

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a nő ellen.

Korábban megírt halálos balesetekről itt és itt olvashat.