Gyurcsány embere elvenné a nyugdíjasok választójogát

Dr. Fleck Zoltán
Vágólapra másolva!
Ennek a korosztálynak már nincs annyi ideje az életben, mint a fiatalabb korosztálynak, így pedig nem reagál olyan minőségben a jövőbeli feszültségekre, mint az utána következő generációk, miért a nyugdíjasokra bízzuk a 30 év múlva bekövetkező katasztrófát? - minderről Fleck Zoltán, a Gyurcsány Ferenc által kitüntetett jogász beszélt egy friss interjúban. Fleck korábban kétharmados többség nélkül alkotmányozott volna. 
Vágólapra másolva!

Fleck Zoltán jogszociológus, Gyurcsány Ferenc egyik főideológusa fél évvel ezelőtt keményen beleszállt azokba az akadémikus kollégáiba, akik "nyugdíj előtt állnak vagy már nyugdíjasok" és "alamizsnáért vagy a nyugalomért" ahelyett, hogy szabadon véleményt formálnának, inkább "meghunyászkodnak" - írta legújabb bejegyzésében a tuzfalcsoport.blogstar.hu.

Fleck Zoltán elvenné a nyugdíjasok választójogát Fotó: Pályi Zsófia

Fleck a napokban is adott interjút az egyik baloldali sajtóorgánumnak, amelyben már lényegesen messzebb ment, lényegében a nyugdíjasok választójogának létjogosultságát kérdőjelezte meg, mondván,

Éppen ezért - Fleck szerint - még a lehetőségét sem kellene megadni a nyugdíjas honfitársainknak, hogy a távoli jövőt érintő ügyeket érdemben befolyásolhassák: „miért a nyugdíjasokra bízzuk a 30 év múlva bekövetkező katasztrófát?"- teszi fel a kérdést a jogi egyetem tanára.

Fleck egyébként még a 2022-es választások során beszélt arról a baloldali propagandalap HVG-nek, hogy egy 8–9 fős testület alkotja azt a közjogi szakértői csapatot, amely a kormányváltásra készülő ellenzék alkotmányos módosításait dolgozza ki. Szólt arról is, hogy

Momentumos úton

Fleck egyébként említett kijelentésével tulajdonképpen egy az egyben megismételte a Momentum-alapító Kádár Barnabás pár évvel ezelőtti, szélsőségesen gerontofób és antidemokratikus kijelentéseit.

A momentumos politikus a lengyel választások eredményeinek kontextusában vetette fel a nyugdíjasok, sőt, nyugdíjazástól függetlenül az összes 60 év feletti szépkorú szavazati jogának megvonását, mondván, nem „ők szenvedik meg annak (döntésük - a szerk.) következményeit", hanem a fiatalok. A helyzetet csak súlyosbította, hogy a kifejtetteket hallgatólagosan az összes baloldali párt akceptálta, ugyanis egyetlen elítélő nyilatkozat sem került kibocsátásra a nagy port kavaró ügyben.

A Gyurcsány Ferenctől kitüntetésben részesülő Fleck - aki a bukott kormányfő által szervezett Magyar Demokratikus Charta szóvivői tisztségét is betöltötte - 2011-ben részt vett abban az akcióban, amelyben Gyurcsányt Nagy Imréhez hasonlítva, előbbi mentelmi jogának megvonását "koncepciós pernek", és a jogállam végének állították be.

A „szocialista" kormány bukását követően Fleck az MSZP programjának elvi és ideológiai megalapozására hivatott programtanács rendszeres résztvevője volt, majd 2013-ban a Gyurcsány–Bajnai-szövetség „Választási Monitoring Bizottság" nevű alternatív (illegitim) választási bizottságában vállalt központi szerepet.

A teljes cikket itt olvashatják.