Többször is megerőszakolta a nevelt fiát egy férfi Veszprémben

Pedofil botrány a Burattino iskola és gyermekotthonban, gyermekbántalmazás
2010-04-11 ILLUSTRATIE - A man stands behind a boy dressed in a white vest, and has his hands on the boy's shoulders. ANP ROOS KOOLE
Vágólapra másolva!
A férfi először a fiúval ismerkedett meg egy internetes társkeresőn, majd később az anyját is megismerte, akivel élettársi kapcsolatba kezdett. Ezzel azonban csak az volt a célja, hogy a fiú közelében legyen, akit ezek után 1 éven keresztül rendszeresen megerőszakolt.
Vágólapra másolva!

A férfi 2019-ben ismerkedett meg egy internetes társkeresőn az akkor 13 éves fiúval. A bizalmába férkőzött, anyagi és lelki segítséget is adott neki. A következő évben megismerkedett a fiú anyjával is, akivel később élettársak lettek. Ezzel azonban csak az volt a célja, hogy megerősítse a fiúval a kapcsolatát.

2020 novemberétől együtt éltek egy albérletben Veszprémben. A férfi az anyja ellen uszította a fiút, ajándékokkal és fenyegetéssel egyre inkább hatással volt rá. A fiú ezek miatt egyre inkább eltávolodott az anyjától és a barátaitól is, minden szabadidejét a férfival töltötte.

A férfi ezt kihasználta, és 2020 decemberétől 2021 áprilisáig többször megerőszakolta a fiút.

Képünk illusztráció Forrás: ANP/AFP/Roos Koole

Időközben az élettársi kapcsolat megromlott, a nő és a férfi sokat veszekedtek, néha verekedtek is.

Az anya látta, hogy a fia és a férfi között több van, mint apa-fia kapcsolat, de nem tett semmit, elhanyagolta a gyerekét.

A bíróság a férfit szexuális erőszak, szexuális kényszerítés és kiskorú veszélyeztetése miatt 9 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint végleg eltiltotta minden olyan foglalkozástól, ahol gyerekekkel találkozhatna. Az anyát kiskorú veszélyeztetése miatt 3 év próbaidőre felfüggesztett büntetésre ítélték, és 10 évre tiltották el minden olyan foglalkozásoktól, ahol gyerekekkel léphetne kapcsolatba. A férfi esetében az ítélet fellebbezések miatt nem jogerős - írja az ügyészség.hu.