Kiengedték a börtönből az Árpád hídi gázolót

halálos baleset, gázolás, autó, bicikli, Árpád híd, Budapest, karambol
Budapest, 2023. július 1. Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsik az Árpád hídon 2023. július 1-jén. Eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy kerékpárost, majd összeütközött egy másik autóval. A balesetben többen megsérültek, egy férfi a kórházban meghalt. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Az AMG Mercedest vezető férfi július 1-én, hajnalban versenyzett az Árpád hídon két BMW-el, amikor a nagy sebesség miatt megcsúszott, majd a szalagkorlátot átszakítva halálra gázolt egy biciklist, aki szabályosan közlekedett. A balesetben a Mercedes és az egyik BMW sofőrje súlyosan, többen könnyebben sérültek meg. A 34 éves férfi eddig letartóztatásban volt, de most kiengedték a börtönből – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A 34 éves férfi letartóztatását még októberben szüntette meg a bíróság, azóta

bűnügyi felügyelet alatt áll, és nyomkövetőt is hordania kell.

A férfi letartóztatását először júliusban rendelte le a bíróság 30 napra, majd ezt augusztusban 3 hónappal meghosszabbították – írja a Bors.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ahogyan azt korábban megírtuk, a férfi a Hungária körúton hajtott a 690 lóerős AMG Mercedesével, amikor versenyezni kezdett két BMW-el. Az Árpád hídon azonban elvesztette az irányítást az autó felett a nagy sebesség miatt, megcsúszott, nekiütközött egy padkának, majd átszakította a szalagkorlátot.

Éppen ott biciklizett egy 26 éves férfi, akit elgázolt a Mercedes.

Olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.