118 millió forintos kárt okozott Terézváros lakóinak a dollárbaloldali önkormányzat

Horváth Csaba; Tóth József; Pikó András; Soproni Tamás; Déri Tibor; Havasi Gábor
Budapest, 2019. november 5. Horváth Csaba, a XIV. kerület szocialista polgármestere, Tóth József, a XIII. kerület szocialista polgármestere, Pikó András, a VIII. kerület közös ellenzéki polgármestere, Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere, Déri Tibor, a IV. kerület momentumos polgármester és Havasi Gábor, a XXII. kerület momentumos polgármestere (b-j) az új összetételű Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 5-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Nyílt levélben szólította fel Soproni Tamást (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), Budapest VI. kerületének polgármesterét Kovács Balázs Norbert, a Fidesz terézvárosi szervezetének elnöke, hogy vállalja végre a felelősséget a közbeszerzéseknél elkövetett "súlyos szabálytalanságokért, törvénytelen eljárásokért", amelyekért a hatóságok "rekordösszegű bírságot" szabtak ki az önkormányzatra.
Vágólapra másolva!

A fideszes politikus a Facebook-oldalán hétfőn közzétett posztjában azt írta:

A hatóságok hatalmas összegű bírságot szabtak ki a VI. kerületi "dollárbaloldali" önkormányzatra, azért, mert minden előzetes figyelmeztetés ellenére a közbeszerzéseiknél "súlyos törvénytelenségeket követtek el". Hozzátette: "A szabálytalanságaikkal Önök 118 000 000 forintos kárt okoztak a terézvárosiaknak."

Kovács Balázs Norbert szerint a polgármester és az önkormányzat "dollárbaloldali többsége" a botrányt el akarta hallgatni. Nem adtak sem a képviselőknek, sem a terézvárosi embereknek semmilyen tájékoztatást az ügyről.

Úgy folytatta: a botrány kirobbanását követően a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőcsoportja által is kezdeményezett rendkívüli képviselő-testületi ülésen a polgármester meg sem jelent.

- hangsúlyozta a Soproni Tamásnak címzett levélben a Fidesz terézvárosi szervezetének elnöke.

"Mi az őszinte tájékoztatás hívei vagyunk" - írta, közölve, hogy a helyi Fidesz elnökeként telefonhívással tájékoztatta a terézvárosi polgárokat arról a kárról, amelyet a polgármester és az önkormányzat okozott nekik. A terézvárosiaknak joguk van tudni, hogy mi történik az önkormányzatnál - fűzte hozzá Kovács Balázs Norbert.

Kovács Balázs Norbert szerint "elég volt Soproniékból" Forrás: Facebook/Soproni Tamás

A telefonhívásban azt mondta, hogy az önkormányzat beruházásainál törvénysértéseket követtek el, ezért a Közbeszerzési Döntőbizottság elmarasztalta a helyhatóságot, és rekordösszegű bírságot szabott ki. "Elég volt Soproniékból!" - jelentette ki.

Posztjának zárásaként Kovács Balázs Norbert felszólította a polgármestert: "fejezze be a bujkálást és vállalja végre a felelősséget a törvénytelenségekért," egyúttal haladéktalanul adjon tájékoztatást arról, hogy "a súlyos törvénytelenségeket elkövetőket" mikor és milyen formában vonják felelősségre.