Telefont és tárcát is lopott egy tatabányai férfi

Vágólapra másolva!
A férfi egy tatabányai középület étkezőjéből lopott el egy telefont, amit később eladott. Ezen felül a férfi több alkalommal is lopott pénztárcát.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly júliusban bement egy tatabányai középület étkezőjébe, ahonnan ellopott egy asztalon hagyott, közel 40 ezer forint értékű telefont.

Kivette belőle a SIM kártyát, amit összetört, a telefont pedig még aznap eladta egy üzletben 25 ezer forintért.

Ezen felül pár nappal korábban, egy tatabányai söröző teraszán leült egy másik férfi mellé és beszélgetni kezdett vele. Amikor a férfi elment a mosdóba, a telefonját és a tárcáját az asztalon hagyta.

A tolvaj ekkor kivett a tárcából 400 ezer forintot, amit felélt.

Tavaly novemberben egy földszinti irodába ment be, ahonnan ellopott egy széken hagyott tárcát. Kivette a benne lévő 6 ezer forintot, majd tárcát az iratokkal együtt egy kukába dobta. Később valaki megtalálta a tárcát és visszaadta a tulajdonosának.

A férfi korábban 11 alkalommal volt büntetve, legutóbb 2020-ban ítélte a bíróság 2 év 6 hónap fegyházbüntetésre lopás miatt, ahonnan tavaly májusban szabadult.

Az ügyészség most lopás miatt emelt vádat ellene és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre – írja közleményében a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség.