Tízmilliókat csaltak ki egy titokzatos zalai embertől rejtélyes bűnözők - videó

kiberbűnöző, lefoglalás, autó, rendőrség, telefonos csaló, Zala
Vágólapra másolva!
Elfogták a Zala Vármegyei rendőrök azokat a bűnözőket, akik banki alkalmazottaknak kiadva magukat több tízmillió forintot csaltak ki egy férfitől. A rendőrség most is figyelmeztet: banki adatokat, PIN kódot, kártyaadatokat sosem szabad kiadni telefonon, a bankok ezt nem is kérik. 
Vágólapra másolva!

Közel öt órán keresztül volt vonalban az ismeretlen telefonáló, aki gyanús pénzmozgásra hivatkozva vette rá áldozatát arra, hogy töltsön le egy alkalmazást és adja meg az adatait.

Több mint 29 millió forintot csaltak ki tőle, és még közel 700 ezer forint értékben végeztek külföldi vásárlásokat.

A pénz útjának visszafejtése során jutottak el a rendőrök egy 30 éves, Törökbálinton élő férfihoz, egy neki segítő, 48 éves veszprémi lakoshoz és további hét strómanhoz. A nyomozók október 25-én kutatták át a tartózkodási helyeiket, és informatikai eszközöket, iratokat, valamint a vagyonvisszaszerzés érdekében egy autót is lefoglaltak.

A rendőrség tovább nyomoz

a külföldre vezető ügy elkövetőinek elfogása érdekében.

Az online csalásban szervezőként részt vevő N. Rolandot és T. Bélát információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és pénzmosás bűntettével gyanúsították meg, majd őrizetbe vették őket. A bűnsegédek szabadlábon védekezhetnek - írta a rendőrség.