Szintet lép a hazai carsharing: indul a wigo

Vágólapra másolva!
Október 24-én megszűnt Magyarországon a SHARE NOW szolgáltatása, a mintegy 100 ezer fős ügyfélkör azonban zavartalanul használhatja tovább a megszokott autókat a megszokott zónákban, hála a wigo-nak, az AutoWallis Csoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó saját autómegosztó szolgáltatásának. Ezzel az ügyfélbázissal az új szereplő régi ismerősként rajtolhat a fővárosi autómegosztók versenyében.
Vágólapra másolva!
Forrás: ShareNow

wigo márkanéven indított saját autómegosztó szolgáltatást az AutoWallis Csoporthoz tartozó Wallis Autómegosztó. Az ezzel párhuzamosan megszűnő SHARE NOW ügyfelei – a magánszemélyek és a cégek egyaránt – automatikusan wigo felhasználókká válhatnak. Ehhez elég letölteni a megfelelő alkalmazását iOS-es (link) vagy Androidos (link) készülékre, majd megváltoztatni a jelszót – és használatra készen állunk!

Autómegosztás vagy carsharing

Meghatározott szolgáltatási területen belül található autóflotta, amelynek bármelyik rendelkezésre álló tagját kibérelhetjük és szabadon használhatjuk egy alkalmazás segítségével. Azaz a zónán kívülre is elvihetjük az autókat, nagyobb távolságot is megtehetünk velük, akár több napra is lefoglalhatjuk őket, azonban a használat végén a szolgáltatási zónán belül kell őket lezárnunk. Ezen felül a zónán belül díjmentesen parkolhatunk közterületen és a wigo-k számára kijelölt parkolóhelyeken. Nincs kaució, nincs üzemanyag vagy más címen esedékes díj: csak annyit kell fizetünk, amennyit ténylegesen használjuk az autót, az alkalmazásban is követhető tarifák szerint.

Mivel a wigo az ügyfelek mellett a SHARE NOW budapesti flottáját is átveszi, ezért kapásból piacvezetőként indul (2022-es árbevétel alapján), a legnagyobb újdonság azonban nem ez: „a wigo márka bevezetésével még inkább személyre szabott ügyfélélmény kialakítása a célunk, a hazai felhasználói igényeket jobban kiszolgáló fejlesztésekkel és új funkciókkal” – szögezi le Koralewsky Márk, a a wigo carsharing vezérigazgatója.

Természetesen rendkívül fontos számukra, hogy a már meglévő 100 ezer fős magyarországi felhasználótábor az átállás után is zavartalanul használhassa a megszokott autókat a megszokott zónákban. A wigo közel 100 km2-es szolgáltatási területét folyamatosan növekvő külső zónák egészítik ki, mint például Budakalász, Budaörs, Dunakeszi vagy Érd.

Forrás: ShareNow

Miközben a SHARE NOW-ra korábban itthon regisztráltak az alkalmazás letöltése után egy új jelszó igénylésével már igénybe is vehetik a szolgáltatást, a wigo iránt újólag érdeklődők október 24-től tudják elvégezni a regisztrációt. Koralewsky Márk úgy véli, a saját autó beszerzésének és fenntartásának drágulásával párhuzamosan egyre költséghatékonyabbá válik a carsharing, amelyet rendkívüli rugalmassága arra is alkalmassá tesz, hogy a közösségi közlekedés más eszközeivel kombinálva legyen hatékony része a városi mobilitásnak.

Ehhez itthon is elengedhetetlen a támogató szabályozási környezet, akárcsak Európa számos országában, ahol egyre több nagyváros ismeri fel az autómegosztás előnyeit és teszi közlekedési infrastruktúrája szerves részévé a szolgáltatást. A carsharing elterjedése egyformán érdeke a felhasználóknak és minden városlakónak, hiszen az autónként akár 7-10 saját autó kiváltására képes szolgáltatás látványosan kevesebb járművet eredményezhet az utakon. Ez pedig egyszerre jelent több szabad parkolóhelyet és jóval kevesebb forgalmi dugót.

További részletek: www.wigomobility.com