Szijjártó Péter: Folyamatosak az egyeztetések a Gázai övezetben tartózkodó magyarokkal

SZIJJÁRTÓ Péter
New York, 2023. szeptember 21. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a Mediáció Baráti Csoport miniszteri szintű ülésén New Yorkban 2023. szeptember 21-én. MTI/KKM
Vágólapra másolva!
Folyamatosak az egyeztetések és a kapcsolattartás minden magyar állampolgár biztonsága érdekében, a legfrissebb információk alapján jelenleg tizenegy magyar állampolgár tartózkodik a Gázai övezetben, többségében kiskorú gyermekek - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szombaton.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter arról tájékoztatott, hogy valamennyi családdal felvették a kapcsolatot, a körülményekhez képest jól vannak, és az események alakulásának függvényében tervezik az övezet elhagyását.

A helyzet azonban kritikus, a jelenleg is zajló fegyveres összecsapások miatt ezen családoknak egyelőre életveszélyes megkísérelni a menekülést

- közölte.

"A helyszínen lévő diplomatáink már kapcsolatba léptek lehetséges nemzetközi partnerekkel egy összehangolt evakuációs művelet érdekében, amelyre már több sikeres példa is volt korábban" - írta a miniszter.