Elütöttek egy biciklist Hajdúszoboszlón

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A sofőr figyelmét elkerülte a megállásra és elsőbbségadásra felszólító tábla, és menet közben ütött el egy biciklist, aki maradandó fogyatékossággal járó sérülést szenvedett.
Vágólapra másolva!

A férfi 2022. július 8-án reggel háromnegyed 8-kor, a főnöke autójával hajtott Hajdúszoboszló külterületén a 3321. számú közút irányába. Nem volt nagy forgalom, és az időjárási körülmények is ideálisak voltak.

A sofőr a 3321. számú út kereszteződéséhez ért, majd megállás és elsőbbségadás nélkül behajtott, annak ellenére, hogy még tábla is figyelmeztette erre.

A párhuzamosan bicikliúton haladt szabályosan egy biciklis, akit elütött. A biciklis súlyosan megsérült a balesetben, maradandó fogyatékossága lett.

A kép illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészség bűncselekményt beismerő férfival szemben maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat, és tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés és vezetéstől eltiltás kiszabását javasolta vele szemben.