Baloldali álcivilek akarják megakadályozni, hogy a felgyújtott kereszt helyére újat állítsanak - videó

Vágólapra másolva!
Komoly vita alakult ki a Hegytetőn még augusztusban felgyújtott kereszt ügyében, miután baloldali álcivilek megtámadták a kormányhivatal újbóli keresztállítással kapcsolatos engedélyét. Menczer Tamás szerint ma Magyarországon elfogadhatatlan a keresztégetés, és kifogásolta, hogy egyesek meg akarják akadályozni a kereszt ismételt felállítását. A kormánypárti politikus azt ígérte: mindenki számíthat rá az ügyben. 
Vágólapra másolva!

Nagy port kavart még augusztusban, hogy ismeretlen vandálok éppen Szent István ünnepén ledöntötték a Nagyszénáson felállított keresztet, és tábortüzet csináltak belőle.

Menczer Tamás, a körzet országgyűlési képviselője azonnal jelezte, ha rajta múlik, az elégetett kereszt helyén újra keresztet fognak építeni. Az illetékes kormányhivatal azóta megadta erre az engedélyt, azonban váratlan módon megtámadták a határozatot a bíróságon. Így egyelőre kérdéses, hogy valóban sikerül-e az előző, felgyújtott kereszt helyére újat állítani, ez egy bírósági eljárást követően fog kiderülni.

A fejlemények miatt egy Facebook-videóval jelentkezett Menczer Tamás, aki leszögezte: elfogadhatatlan, hogy Magyarországon bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között keresztet égessenek.

Álláspontja szerint a valláson messze túlmutató kérdésről van szó, szerinte egyesek politikai síkra próbálják terelni az ügyet, Majd megnevezte azt a két személyt, akik szerinte nem akarják, hogy itt kereszt álljon: Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója és Vojczek Judit, a Nagykovácsi Természet- és Környezetvédő Egyesület elnöke.

Előbbi nyilatkozatot adott ki arról, hogy nem támogatja az újbóli keresztállítást, utóbbi pedig megtámadta a bíróságon a kormányhivatal engedélyét. Menczer Tamás nonszensznek nevezte azokat az okokat, amelyekre Füri és Vojczek hivatkozik a keresztállítás megakadályozása érdekében.

A fideszes politikus modern kori keresztényüldözésként értékelte a lépést. "Ez a keresztényüldözésnek egy fajtája, és én harcolni fogok ez ellen. Mindenki számíthat rám, aki akarja, hogy a kereszt ismét itt állhasson" - zárta a videóját.