A tulajdonosba botlottak a menekülő tolvajok Dorogon

Lemeztetőt, loptak, embeddel,
Vágólapra másolva!
Lemeztetőt lopott két férfi egy dorogi ház udvaráról, ám ahogy kivitték az utcára, egyenesen a tulajdonosba botlottak, így kénytelenek voltak visszaadni. Az egyik férfi korábban más helyekről is lopott, sőt, drogügyek miatt is felelnie kellett. Ez alkalommal börtönbe kerülhet.
Vágólapra másolva!

A két férfi május 12-én

egy dorogi ház udvaráról egy 30.000 forintos lemeztetőt lopott

úgy, hogy egyikük bemászott az udvarra a kerítésen keresztül, a lemeztetőt kiadta társának, majd azt együtt vitték el a helyszínről.

A tulajdonos épp ekkor ért haza, még az utcán tetten érte a tolvajokat,

és közölte velük, hogy ha nem viszik vissza a lemeztetőt, hívja a rendőröket. A két tolvaj így kénytelen volt visszavinni, ezáltal a kár megtérült.

A férfiak közül közül az egyik már nem először lopott.

Május 30-án betörte egy üresen álló esztergomi önkormányzati épület ablakát, bemászott rajta, majd az egyik ablakon kihajolva feszegetni kezdte az ereszcsatornát,

ám végül nem tudta leemelni, mert a közterület-felügyelők megzavarták.

Június 5-én egy dorogi üzletből

12 darab, összesen 52.548 forintnyi értékű szalámit lopott úgy, hogy azokat a táskájába rejtette, majd megpróbálta fizetés nélkül kivinni őket az üzletből,

ám a biztonsági őrök tetten érték.

2021-ben és 2022-ben pedig drogot szerzett.

Az ügyészség a több bűncselekményt elkövető férfival szemben börtönbüntetés, míg társával szemben felfüggesztett fogházbüntetést javasolt.