Demeter Szilárd: A korrupció és a metoo

stand against sexual harassment anger angry asia asian billboard bullhorn business businesswoman emotion female girl gray background harass harasser harassment inappropriate loud loudspeaker megaphone microphone people problem say scream sex sex abuse sex
A metoo eltagadja, hogy a nők ki tudnak állni magukért, meg tudják védeni magukat.
Vágólapra másolva!
Ha a negyedik hatalmi ág (média) dönti el, hogy ki a korrupt, akkor nincs szükség a harmadik hatalmi ágra (igazságszolgáltatás, bíróság) - írja Demeter Szilárd a Mandineren.
Vágólapra másolva!

Volna itt egy örökség, vagy ha úgy tetszik: elv, amire alapozva a nyugati civilizáció még mindig a legélhetőbb létfeltételeket biztosítja bárki számára.

A lényege így hangzik:

senkit nem nyilvánítunk bűnösnek mindaddig, amíg a bíróság egyértelmű bizonyítékok alapján ki nem mondja a bűnösségét.

Forrás: Depositphotos

Két nagyobb társadalmi érdeklődésre számot tartó kérdéskörben ezt az elvet semmibe veszi a függetlenobjektív média: az egyik a metoo, amikor bemondásra lincselünk meg gyakorlatilag bárkit, aki célkeresztbe kerül. A másik a korrupció. Korrupt az, akire ráütik ezt a billogot, apelláta nincs.

Lehet ezt csinálni, csak

ezzel gyakorlatilag a jogállamiságot bontjuk le.

Ha a negyedik hatalmi ág (média) dönti el, hogy ki a korrupt, akkor nincs szükség a harmadik hatalmi ágra (igazságszolgáltatás, bíróság), de tulajdonképpen a törvényhozói hatalomra se, mert így gyakorlatilag a törvény fogalma válik értelmetlenné.

Ráadásul a médialincselést nem a vádirat alapozza meg, hanem az ítélet. Következésképpen a fentebbi elv semmibevétele nem anarchiába taszítja a nyugati civilizációt fenntartó országokat, hanem diktatúra lesz a vége. Nekünk, közép- és kelet-európaiaknak ezt elhihetik. Éltünk már ilyent a XX. században. Nem volt jó - írta Demeter Szilárd a Mandineren.