Miért viteti szándékosan csődbe Gyurcsány a fővárost Karácsonnyal?

Karácsony Gergely, Gyurcsány Ferenc
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely gyakorlatilag Gyurcsány Ferenc utasítására viszi a csődbe Budapestet. A főpolgármester - összesen - több százmilliós prémiumokkal tömi a bukott kormányfő haverjait, miközben a fővárosiaknak csak jegyáremelés, dugók és egy tervezett drasztikus vízdíjemelés jut. Most - ahogy azt megírtuk -  újabb 50 milliárdos adósság trükkös felvételére készül Karácsony, amiben szintén kulcsszerepe van Gyurcsánynak. A főpolgármester úgy táncol, ahogyan a bukott kormányfő fütyül. A terv: kipakolni a főváros kasszáját. A választás után, ha nyernének, majd a kormánnyal - vagyis az egész országgal - akarják megfizettetni a tartozást, ha meg vesztenek, akkor úgyis minden az utódra hárul.
Vágólapra másolva!

Bombaként robbant a hír, hogy Karácsony Gergelyék egy újabb trükkel adósítanák el reménytelenül Budapestet. A módszer ugyanaz, mint amit Gyurcsány a 2006-os választás előtt csinált: különböző trükkökkel és csalásokkal az adósságot áttolta a választás utánra. Egyrészt azért, mert tudja, ha végérvényesen megmagyarázhatatlanná válik a hatalmas adósság a saját szavazók előtt is, akkor hatalmasat bukhatnak az önkormányzati választáson is.

- reagált a Fidesz budapesti szervezete kedden a Facebook-oldalán. A bejegyzésben emlékeztettek: a BKK igazgatósági elnöke nem más, mint Gyurcsány Ferenc volt pénzügyminisztere, Draskovics Tibor. Karácsony Gergely megválasztását követően ugyanis a Gyurcsány-korszak „régi motorosai" azonnal beültek a főváros fontos pozícióiba – írták.

– áll a fővárosi Fidesz bejegyzésében, amely azzal zárul: „a baloldalon semmi sem változott".

Karácsony tehát Gyurcsány utasítására gyakorlatilag csődbe vitte a fővárost négy év alatt, miközben ők maguk nem csinálnak semmit, de rendszeresen a kormányt hibáztatják. Karácsony Gergely és helyettese, Tüttő Kata idén nyáron több áremelést is bejelentett, és úgy tűnik, újabbra is számítania kell a budapestieknek, ha Karácsonyék nyernének a választáson.

Ha eddig nem lett volna elég, hogy logikátlanul biciklisávokat alakítanak ki, és rengeteg pénzt emészt fel a sok különböző tanácsadó kifizetése, nemcsak a BKV-jegyek árait emelik meg drasztikusan, hanem a víz árát is a duplájára növelhetik a budapestieknek.

A háttérből Gyurcsány Ferenc irányít, és Karácsony Gergelynek mindenben meg kell felelnie főnöke utasításainak, különben esélyt sem kap, hogy elindulhasson a főpolgármesteri székért 2024-ben.

Miközben a főváros baloldali vezetése arról panaszkodik, hogy nincs elég pénzük Budapest üzemeltetésére, a főpolgármester tanácsadóinak száma nem csökkent, és látható módon szinte lapátolják ki a pénzt Budapest kasszájából, nem beszélve a főpolgármester pénzmosási botrányáról.

Gyurcsány utasítására vitte csődbe Karácsony Budapestet Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Hatalmas vagyont hagyott Tarlós Karácsonyékra

Pedig elődjétől, Tarlós Istvántól 214 milliárd forintot örökölt, és a beszedett iparűzési adó is évről évre megdöntötte a korábbi rekordokat, idén várhatóan meghaladja a 271 milliárd forintot.

AZAZ KÖRÜLBELÜL 500 MILLIÁRD FORINT PLUSSZAL GAZDÁLKODOTT KARÁCSONY, MÉGIS SIKERÜLT CSŐDBE KORMÁNYOZNIA BUDAPESTET.

Karácsony Gergely Gyurcsány utasításai szerint ugrál

Mint arról korábban beszámoltunk, miután Gyurcsány Ferenc a kormánnyal szembeni ellenséges fellépést követelt, április közepén a főpolgármester a „tettek mezejére lépett", és bejelentette, hogy bizonyos adókat nem fizetnek be az államkasszába, továbbá közigazgatási pert is indítanak a szolidaritási hozzájárulás miatt (azóta a pert elvesztették). Mondván: nincs pénz. Időközben kiderült, Budapestet valóban csődközeli helyzetbe kormányozta a vezetése.

TEHÁT VALÓS VESZÉLY A TOTÁLIS FIZETÉSKÉPTELENSÉG!

Karácsony Gergely úgy táncol, ahogy Gyurcsány fütyül Forrás: Origo

Most mindezeken felül, Karácsony arra készülnek, hogy ötvenmillárd forint értékben adósítják el fővárost a BKK-nak járó közlekedési támogatás banki faktorálásával. A főpolgármester ugyanis jóváhagyta a BKK, valamint egyrészt a K&H Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zrt. között, illetve másrészt az OTP Bank Nyrt. között létrejövő követelésvásárlásra irányuló keretszerződések megkötését. A faktorálás egyébként a vállalatfinanszírozás egyik, a banki hitelezésnél egyszerűbb és gyorsabb módja, melynek során egy vállalkozás eladja egy pénzügyi szolgáltató, a faktorcég számára az aktív számlaköveteléseit, ezáltal azonnal és korlátlanul felhasználható pénzösszeghez juthat.

Ezzel most a főváros pénzhez jut, ez azonban elmegy az adósságra, a választás után pedig még nagyobb adóssága lesz a faktorálás miatt Budapestnek.

Mindez azért is felháborító, mert Karácsonyék több száz millió forintos prémiumesőt zúdítottak az elmúlt hónapokban a leghűségesebb elvtársaiknak. Jól látszik, a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal kifizetőhelynek tekinti a budapesti önkormányzatot, Karácsonynak pedig engedelmeskednie kell, mert különben nem ő lesz a főpolgármester-jelölt. Mindez nem meglepő, hiszen maga Karácsony Gergely is Gyurcsány Ferenc kormányzása idején alapozta meg a politikai karrierjét.

A gátlástalan terv lényege: az adósság a választás utánra marad. Ha vesztenek, akkor kipakolták a kasszát, és szenvedjen az utód, ha meg nyernének, akkor majd a kormányt próbálnák zsarolni, hogy ne engedje csődbe menni a fővárost és fizesse meg az adósságot.