Kamatot csökkentett az MBH Bank a gazdaságfejlesztési miniszter kérésére

mbh
Miskolc, 2023. május 16. Az MBH Bank első, új arculati elemeit megjelenítő és a változó hazai ügyféligényeknek megfelelően, átfogóan megújított fiókja az átadása napján Miskolcon 2023. május 16-án. Az MKB Bank és a Takarékbank április 30-i egyesülésével létrejött MBH Bank Magyarország második legnagyobb, tisztán magyar tulajdonú hitelintézete, amely mintegy kétmillió lakossági és vállalati ügyféllel rendelkezik. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
A gazdaságfejlesztési miniszter néhány napja közölte kérését a bankok felé, hogy a lakáshiteleiket és a vállalati forgóeszközhiteleiket önkéntesen vállalt kamatplafon mentén kínálják. Az MBH Bank elsőként tett eleget a gazdaságfejlesztési miniszter kérésének, hogy a kért kamatplafon mentén kínálja lakáshiteleit és vállalati forgóeszközhiteleit.
Vágólapra másolva!

A Magyar Bankszövetség felhívta tagbankjai figyelmét a gazdaságfejlesztési miniszter kérésére, hogy október 9-től az újonnan szerződött hiteleik esetében mind a vállalati, mind pedig a lakossági hitelpiacon önkéntesen vállalt kamatplafont alkalmazzanak.

Az MBH Bank elsőként tett eleget a kérésnek és a pénzintézet hétfőtől a lakáshiteleket 7,89 százalék az ügyleti kamat mellett folyósítja.

A hitelintézet elkötelezett a gazdaságfejlesztési megoldások támogatásában, hogy fellendítse a lakossági- és vállalati hitelpiac aktivitását

– írta közleményében a bank.

A kamatmódosítások mind a 10 éves kamatperiódusú, mind a végig fix kamatozású lakáshitelekre egyaránt vonatkoznak. Forrás: MTI/Vajda János

Az MBH Bank lakáshiteleinél az ügyleti kamat 7,89 százalék, ami bizonyos feltételek mellett még alacsonyabb lehet. Az új módosítások a 10 éves kamatperiódusú és a végig fix kamatozású lakáshitelekre is vonatkoznak.

Az új kamatokat az újonnan befogadott hitelkérelmeknél, és a már benyújtott, de még alá nem írt kölcsönszerződéseknél is érvényesítik - vg.hu.