Köves Slomó: Isten áldja a magyar kormányt, hogy úgy döntött, nem tart igényt nagyobb muzulmán közösségre!

A Hamász egyik vezetője poitikai kellékként használta egy lelőtt terrorista kisfiát egy gyűlésen 2021-ben
Vágólapra másolva!
Az izraeli állapotról, a zsidóság helyzetéről és az Egyesült Államok szerepéről is beszélt az EMIH vezető rabbija a Mandiner Reakció riportjában.
Vágólapra másolva!

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija szerint aggasztó, hogy a nyugati országok úgy viselkednek, mint anno a náci Németországgal kapcsolatban tették, csak éppen most a Hamász terrorjáról van szó.

– mondta a rabbi.

Kiemelte, hogy az emberi jogokat képviselő Black Lives Matter (BLM) mozgalom például egészen nyíltan kiáll a közösségi médiában a Hamász terrorista párt mellett.

– fejtegette Köves Slomó.

Elmondta, hogy sokan úgy gondolják, a zsidók nyolcvan évvel ezelőtt áldozatok voltak és most ők a palesztinok elnyomói. Csakhogy ez szerint nem igaz, mivel az Izraelben élő arabok túlnyomó többsége az országban szeretne élni, és elvitathatatlan, hogy van vallás- és véleményszabadság.

Hangsúlyozta, hogy az izraeli hadsereg hiába kéri a gázai lakosságot, hogy vonuljon délre, a Hamász nem engedi, és élő pajzsként használják a civileket.

A rabbi azt tapasztalja a közösségi médiában, hogy Magyarországon is megjelentek azok az antiszemita hangok, akik kiállnak a palesztinok és a Hamász mellett. Beszélt arról is, Magyarországon milyen a zsidók helyzete:

Köves Slomó kitért az Egyesült Államokra is, ahol a demokrata adminisztráció támogatja Izraelt és a zsidó közösséget.