Gyurcsány egyedül akar kormányozni 2026-tól

Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, DK, Demokratikus Koalíció, Március 15., beszéd, Egyetem tér, 2023.03.15.
Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc a baloldal ura, most pedig a felesége bejelentette, hogy 2026-tól egyedül akarnak kormányozni. Mindent a Gyurcsány-párt dönt el a baloldalon, így azt is, ki lehet képviselő vagy éppen polgármesterjelölt.
Vágólapra másolva!

Gyurcsányné azt reméli, hogy 2026-ban már 51 százalékon állnak – minderről a bukott kormányfő felesége beszélt Varga Zoltán vörösbáró propagandalapjának. Gyurcsányné egyértelművé tette, hogy a baloldalon a bukott kormányfő alakulata diktál. Kijelentette, elismeri, hogy a politikához politikusokra és pártokra van szükség; de a 2021-es előválasztásról, amelyen vereséget szenvedett Márki-Zay Pétertől, aki mindig is jobbközép politikusként nevezte meg magát, leszögezte:

A Gyurcsány-klán ismét egyértelművé tette, ők döntenek el mindent a baloldalon Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Gyurcsány Ferenc korábban kijelentette,

Az is a Gyurcsány-klán egyeduralmát mutatja, hogy még áprilisban a bukott kormányfő egy rádióinterjúban arról beszélt, hogy nem elégedett Karácsony Gergellyel, ugyanis szerinte „hazafias kötelezettsége" lenne, hogy Budapestet szembe fordítsa a kormánnyal. Ennek az elvárásnak próbált megfelelni a főpolgármester, amikor arról beszélt, hogy Budapest nem fog eleget tenni az adóbefizetési kötelezettségének, „felfüggesztik a kormány finanszírozását".