Fegyverarzenált tartott otthon egy borsodi férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy borsodi férfinak engedélye volt vadászfegyverek tartására, de annyira megtetszettek neki a fegyverek, hogy gyűjteni kezdte őket. Rengeteg olyan fegyvert vett az interneten, amikre nem volt engedélye. Az ügyészség vádat emelt ellene.
Vágólapra másolva!

A férfinak 2010 áprilisától volt engedélye vadászfegyverek tartására, volt vadász, illetve fegyverismereti vizsgája is. A szabályokkal tisztában volt, vett is olyan fegyvereket és lőszereket, amiket legálisan tarthatott.

Később azonban annyira megtetszettek neki a fegyverek, hogy gyűjteni kezdte őket. 2019-től kezdve 2022 novemberéig az interneten vett több típusú fegyvert, pisztolyt és lőszert. Ezeket a házában tartotta.

Összesen 42 lőfegyvert, 9 hatástalanított fegyvert, több mint 1300 lőszert, fegyverdarabokat és hangtompítókat vett, ezekre azonban nem volt engedélye.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt emelt vádat a férfi ellen és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre.