Magyarázkodik David Pressman, miután kiderült a kapcsolata egy orosz oligarchával

28. Budapest Pride Felvonulás, Budapest Pride 2023, felvonulás, menet, LMBTQ, LMBTQI+, leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer, interszexuális, aktivista, Budapest, 2023.07.15.
David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete
Vágólapra másolva!
Ahogy megírtuk, képmutatónak nevezte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár David Pressman amerikai nagykövetet, miután kiderült róla, hogy egy orosz oligarchának segített azért, hogy lekerüljön az EU szankciós listájáról. David Pressman most az amerikai nagykövetség Facebook-oldalán magyarázkodik.
Vágólapra másolva!

Reggel a Magyar Nemzet írta meg elsőként: David Pressman orosz oligarchának segített kibújni a szankciók alól.

Kovács Zoltán erre reagálva ironikusan azt írta, "személyes kedvence" az amerikai nagykövet, aki " vizet prédikál és bort iszik, mivel a magyarországi kinevezése előtti két évet azzal töltötte, hogy dollármilliókat söpörjön be Mihail Prohorovtól, hogy lekerüljön az EU szankciós listájáról".

A nemzetközi kommunikácóért felelős államtitkár képmutatónak nevezte Pressmant, aki most a nagykövetség Facebook oldalán magyarázkodik.

Pressman szerint "A magyar kormány szóvivőjének hivatalos nyilatkozata az amerikai nagykövetről valótlan", de nem fejtette ki, hogy miben és miért, valamint mi az igazság. Majd megismételte, hogy magához rendelte a magyarországi NATO-nagyköveteket, hogy megbeszélést folytassanak "Magyarország és Oroszország kapcsolatáról".

Délelőtt a Szabad Európával írattatta meg Pressman, hogy csütörtök reggel találkoztak a NATO-tagországok nagykövetei és Svédország Budapestre akkreditált nagykövete.