A Soros-egyetem volt oktatója az arab terroristákat ünnepli

A Hamász katonai szárnya, az al-Kasszám brigádok egyik terroristája egy Hamász-demonstráción Gázában
Vágólapra másolva!
2015-ben a budapesti előadásával is botrányt kavart Joseph Massad. Új cikkében a terroristák cselekedeteit „elképesztőnek", „meghökkentőnek", „fantasztikusnak" és „hihetetlennek" nevezte.
Vágólapra másolva!

A szombati Hamász-támadás másnapján Joseph Massad, a New York-i Columbia Egyetem professzora az Electronic Intifada nevű Izrael-ellenes, antiszemita lapban megjelent cikkében elismerő szavakkal illette a terrorszervezet izraeli civilek elleni támadását.

Massad, már korábban is kifejtette, hogy legitimnek tekinti az Izraellel szembeni erőszakos fegyveres fellépést, a „fantasztikus", a „hihetetlen" és az „elképesztő" jelzőkkel illette a terroristák cselekedeteit.

Szerinte a támadással „halálos csapást mérnek az izraeli gyarmatosítók hadseregükbe vetett bizalmára és arra, hogy megvédi őket".

A Hamász katonai szárnya, az al-Kasszám brigádok terroristái Forrás: Ashqarq al Ashfat

Joseph Massad 2015-ben Budapesten a CEU vendégelőadójaként arról beszélt, hogy Izrael olyan „gyarmatosító, apartheid entitás", amelynek nincs helye a Közel-Keleten, és a palesztinok nagyot hibáztak, amikor feladták a fegyveres harcot a cionistákkal szemben.

A kijelentése hatalmas botrányt robbantott ki, a CEU pedig elhatárolódott Massadtól - írta a Mandiner.