Ajánló a HírTV Radar című műsorából

HírTV Radar
HírTV Radar
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A 17:30-kor kezdődő riportműsor, ami ezen a linken élőben, de egy órás, késleltetett formában is nézhető, egyébként izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amelyek a nagyközönséget érintik.
Vágólapra másolva!

IZRAELI CSAPÁSOK GÁZÁBAN, TÜNTETÉSEK A VILÁG TÖBB PONTJÁN - Mint ismert a Hámász terrorista csoport támadta meg Izraelt, lemészárolva és túszul ejtve több ezer embert. Izrael azóta történelmi válaszcsapásra készül, felrobbant egy kórház amelyért senki nem akar felelősséget vállalni és civilek, ártatlan emberek százai rekedtek a fegyveres harcok területén.

VISSZAJÁR A POKOLBA A MAGYAR ORVOS, HOGY ÉLETEKET MENTSEN - Tizenkét évesen döntötte el Fodor Réka, hogy missziós orvos lesz Afrikában És az álma megvalósult. megismerhetik azt a doktornőt, aki évek óta gyógyítja a legszegényebb betegeket Nigériában, Ghánában vagy Csádban. Az ott élők végtelenül hálásak a munkájáért, több ezer gyerek és felnőtt életét mentette már meg azzal, hogy az alapítványán keresztül gyógyszereket, egészségügyi eszközöket adhatott a legszegényebb családoknak.

1956 A KÖZTÁRSASÁG TÉREN - A II. János Pál pápa tér, egykori nevén Köztársaság tér az 56-os forradalom egyik, ha nem a legtragikusabb helyszíne volt. Tulipán Éva történésszel beszélgettünk, hogy mi is történt itt 1956. október 30-án az ostromnál.

1956 EMLÉKEI NEM FAKULNAK - 1956-ban a sztálinista diktatúra elnyomása alól kereste a kiutat magyar nép. És úgy tűnt, az összefogás eredményre vezet, végül az oroz hadsereg mégis leverte a forradalmat, és a kommunizmus éveiben egy megtévesztő kommunikáció mentén mint ellenforradalom szerepelt a köztudatban.

BAKANCSRA FEL - Magyarország történelmi közepén, Szarvason járt Illés Péter kollégánk, ahol a város kincseit mutatja meg.

50 ÉVES AZ IKONIKUS SYDNEY-I OPERAHÁZ - Napra pontosan 50 évvel ezelőtt, 1973 október 20-án adták át a világ egyik legszebb és leghíresebb látványosságát, a Sydney-i Operaházat. Az ikonikus ausztrál épület megtervezése és felépítése azonban elképesztően kalandos volt. A történetét most mi is felidézzük.

4 KONTINENS, 30 ORSZÁG, 100 KIÁLLÍTÓ - Budapest nyüzsgő kulturális életének egyik kiemelkedő programja az idén 13. alkalommal megrendezett ART MARKET BUDAPEST. A kortárs képzőművészet ezekben a napokban több ezres közönséget ér el, a kortárs galériák és művészek seregszemléjén.

SZÉLESVÁSZNON A HYPPOLIT, A LAKÁJ - Minden idők egyik legnépszerűbb magyar vígjátékát a Hyppolit, a lakáj című filmet szombaton láthatják a Hír TV műsorán. És bár már 92 éves születésnapját ünnepli a film, még mindig van mit beszélni a róla. A színházi adaptáció két főszereplőjével Hűvösvölgyi Ildikóval és Mikó Istvánnal a Szélesvásznú történelem című műsorunkban izgalmas részletekbe avatjuk be Önöket.