HírTV Radar: rakétatámadás érte Tel Avivot, díjazták Vizi E. Szilvesztert és Tordai Terit

HírTV Radar
HírTV Radar
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A 17:30-kor kezdődő riportműsor, ami ezen a linken élőben, de egy órás, késleltetett formában is nézhető, egyébként izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amelyek a nagyközönséget érintik.
Vágólapra másolva!

VÁRATLAN TÁMADÁS - Látszólag minden előjel nélkül történt halálos támadás Izrael ellen szombaton. A Hamasz terrorista szervezet déli határon, Gáza felől beszivárogtatott emberei tömegmészárlásba kezdtek és rakétatámadás is érte Tel Avivot. Izrael még aznap válaszcsapást mért Gázára, most pedig a déli határ mentén gyülekezik a több ezer fős hadsereg.

KRAUSZ FERENC - péntek este a legújabb magyar Nobel-díjas, Krausz Ferenc volt a Hír TV Napi aktuális című műsorának vendége. Az oltás kapcsán érthető, hogy Karikó Katalin és társa milyen eredményeket értek el a világjárvány leküzdésében. Krausz Ferenc kutatása viszont bonyolult egy civil számára. A felfedezés komoly orvos diagnosztikai távlatokat nyitott meg, a különböző tumorok felismeréséhez. A fizikus története következik.

A FÖLD BAJNOKAI - A fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kérdése, nem csak a jelen, de főként a jövő generáció számára. Az E.ON egy különleges pályázatot hirdetett, amelyre csaknem 400 jelentkezés érkezett óvodák, és iskolák által.

A LÁTÁS HÓNAPJA - Mindent a szemnek! Ez most még inkább előtérbe kerül, hiszen 19 éve minden októberben a látásé a főszerep. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet az éleslátás fontosságára. Országszerte csaknem 300 ingyenes látásélesség vizsgálattal várják a pácienseket.

MUTASD MAGAD - Egy 21. századi gyermek instant élményekkel telített hétköznapjaiba a kultúrát és a színházat olykor nehéz belecsempészni. Ezt két édesanya, Kékkovács Mara és Bordás Barbara ugyancsak tapasztalja, így létrehoztak egy olyan burkot, amelyben a gyerekeket játékos eszközökkel, szinte észrevétlenül vezetik rá arra, hogy megmutassák magukat.

ÁLLAMI GONDOSKODÁSBAN ÉLŐK VILÁGNAPJA - Minden év október 7-e az állami gondoskodásban élő gyerekek világnapja. Ezen a napon kiemelt figyelmet szentelnek nekik azok az alapítványok és szervezetek, akik egyébként is segítik őket. Ilyen a Szülők Háza Alapítvány is.

KISAUTÓ BÖRZE - Második alkalommal rendeztek Pécsett kisautó és modell börzét. Az esemény a gyűjtők és rajongók találkozója melyen mindenféle márkájú és méretű kisautók megtalálhatók. A legkeresettebb modellek azok, melyeket a 70-es, 80-as években gyártottak. A börze olyan sikeres volt, hogy várhatóan idén még egyet rendeznek.

DÍJÁTADÓ - A Magyar Batthyány Alapítvány immáron negyedik alkalommal adta át a 2019-ben alapított gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díjakat. Az elismeréseket olyan személyek kaphatják, akik kiemelkedő és példamutató tevékenységük révén, önmagukon túllépve másokért és egy sokkal magasztosabb célért teszik a dolgukat.

EREKLYE - Akár 450 millió forintért is elkelhet minden idők egyik legsikeresebb filmsorozatának egyik jelmeze egy londoni aukción, ahol több mint 1800 filmes és tévés emléktárgyat árvereznek el. De, hogy egészen pontosan melyik is ez a film? Azt még nem áruljuk el, csak annyit mondunk.. Réges-régen, egy messzi-messzi Galaxisban játszódik...