Nobel-díj, diplomarekorder és Kutatók éjszakája lesz a HírTV Radar című mai műsorában

HírTV Radar
HírTV Radar
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A 17:30-kor kezdődő riportműsor, ami ezen a linken élőben, de egy órás, késleltetett formában is nézhető, egyébként izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

NOBEL-DÍJ - Karikó Katalin kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. A magyar biokémikus Drew Weissmannal megosztva nyerte el a kitüntetést az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért. Karikó Katalin, Szent-Györgyi Albert és Kertész Imre után a harmadik, aki magyar állampolgárként kapja meg a világ legrangosabb tudományos díját, egyben ő az első Nobel-díjas magyar nő.

DIPLOMAREKORDER - Körei László tartja a legtöbb egyetemi vagy főiskolai szakképzettség sebességrekordját. A 35 éves fiatalember robog tovább, jelenleg doktori disszertációját írja. Mára emellett egyetemeken oktat, könyvet ír és határozott elképzelései vannak a további tanulmányait illetően is.

NEMZETI VÁGTA - Óriási érdeklődés mellett zajlott a 16. Nemzeti Vágta, amelyet idén új helyszínen, Szilvásváradon rendeztek meg. A világszínvonalú Lipicai Lovasközpontban programok sokasága várta a nézőket. A vágta mindkét napján zsúfolásig megteltek a lelátók, több ezren szurkoltak a Nemzeti Vágta döntőjén is, amelyen idén Kecskemét diadalmaskodott.

KIVILÁGÍTOTT FUTÁS - A LED'S RUN éjszakai futás a Sportoló Nemzet Program első közösségi sportrendezvénye volt, amely minden korosztályt megszólított. Az esemény szeptember utolsó szombatján várta a sportolni vágyókat a Puskás Arénába.

MISS UNIVERSE - Erdélyi szépség lett a Miss Universe Hungary győztese. Két év kihagyás után ismét megválasztották Magyarország szépségkirálynőjét, aki ezúttal a Budapesten élő Blága Tünde lett. Hamarosan ő képviselheti hazánkat az El Salvador-i nemzetközi döntőn.

PONTYVERSENY - Elkezdődött a világ leghosszabb pontyfogó versenye. 150 csapat, 187 órán át küzd a legjobb eredményért a Balatonon. A 11. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászversenyre az egész országból érkeztek résztvevők. Az összetett 1. helyezett 2 és fél millió forintot nyer, de ezen kívül díjazzák a 25 kilogramm feletti fogásokat és a legnagyobb pontyot is.

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA - Gyerekek, fiatalok és felnőttek is megtalálhatták a maguknak való művészeti ágat a Kutatók éjszakáján a budapesti Hild-villában. A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete ugyanis szerteágazó programsorozattal készült erre az alkalomra.