Két utasa halálát okozta egy száguldozó sofőr Dunaújvárosban

Vágólapra másolva!
Négy utast is magával vitt egy férfi, mégsem érezte magát felelősnek annyira, hogy betartsa a sebességhatárt, sőt, annak többszörösével hajtott végig Dunaújváros utcáin. Az esztelen száguldozás eredménye végül az lett, hogy a kocsi villanyoszlopnak csapódott, két utas pedig kiesett és a helyszínen meghalt.
Vágólapra másolva!

A dunaföldvári férfi 2021. szeptember 19-én este családjánál volt látogatóban. A férfi egyik rokona rosszul lett, ezért mentőt kellett hívni hozzá. A mentők további vizsgálatok miatt a férfit kórházba akarták vinni, azonban ezt a családtagok megakadályozták, mondván, hogy majd ők kocsival beviszik a kórházba.

Ezután a családtagok a férfit

beültették a dunaföldvári rokonuk autójába, melyben a sofőrön kívül összesen 4 utas volt, a biztonsági övet azonban egyikük sem használta.

A férfi az autóval 22.33 órakor Dunaújváros lakott területén

a megengedett 50 km/h sebesség helyett közel 120-133 km/h sebességgel hajtott, és még a kanyarok előtt sem lassított le.

Végül a gyorshajtás miatt

lesodródott az úttestről és a kocsival egy lámpaoszlopnak ütközött. Az ütközés során a kocsi kettészakadt, két utas pedig kiesett az autóból, és a helyszínen meghalt.

A többiek könnyebb sérülésekkel vészelték át a balesetet.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy ha a vádlott betartja a sebességhatárt, elkerülhető lett volna a baleset.

A balesetet követően amfetamint mutattak ki a sofőr véréből,

melyet vezetés előtt fogyasztott, ám azt nem lehetett igazolni, hogy a baleset időpontjában kábítószer hatása alatt állt volna.