Milliós kártérítést kaphat a magyar férfi, akit ártatlanul bebörtönöztek Rómában

Prison,Interior.,Jail,Cells,And,Shadows,,Dark,Background.,3d,Illustration
Prison interior. Jail cells and shadows, dark background. 3d illustration
Vágólapra másolva!
Hetey Gergő egy romantikus hétvégére utazott a párjával Rómába, ám az utazás rémálommá vált, miután közel két hétig tévedésből fogva tartották egy börtönben. A férfi most milliós kártérítésre számíthat.
Vágólapra másolva!

Hetey Gergő augusztusban járt életében először Rómában. Bejelentkezett a szállodába, majd a barátnőjével városnéző sétára indult. Mire visszaértek, rendőrök fogadták őket és kijelentették: a férfinak velük kell mennie.

– mondta az üzletember a Borsnak.

A férfi közel két hétig nem vehette fel a kapcsolatot a párjával, és a gyerekéről sem tudott semmit. A nő végül megtalálta Massimiliano Scaringella ügyvédet, akinek sikerült Gergőt tisztáznia. Mint kiderült,

évekkel ezelőtt ellopták a férfi személyes okmányait, melyekkel bűncselekményeket követtek el Olaszországban. Gergőt távollétében jogerősen 1 év 5 hónapra ítélték.

„Sikerült bebizonyítani, hogy az ügyfelem semmit sem követhetett el Olaszországban, ezért szabadlábra helyezték. Valószínűleg kártérítési igénnyel is élünk” – nyilatkozta a Borsnak a jogász.

Gergő akár milliós összegre is számíthat, legalábbis a lap erre következtet egy másik meghurcolt magyar állampolgár esetéből.

Illusztráció Forrás: Shutterstock/ rawf8

Még 2019-ben Gila Gréta 74 napot ült ártatlanul, miután egy római reptéren droggal lebukott nő azt állította, hogy a gyönyörű modell a dílere. Különös egybeesés, hogy az egykori szépségkirálynőt szintén a magyar nyelvet jól ismerő ügyvéd húzta ki a pácból.

„Teljesen alaptalanul vonták bele a kábítószerügybe. A kártérítés mértékét a gyakorlatban naponként 250 euróban (93 ezer forint) szokták megállapítani, de az ügyfelem esetében ezt megemelték 300-ra (112 ezer forint)” - mondta az ügyvéd.

Gergő szeretné a meghurcoltatását elfelejteni, de maga is belátja: ez aligha fog sikerülni.

– mondta az üzletember, aki a főnökeinek is köszönetet mondott, akik hittek az ártatlanságában.