Nem akart gyalogolni, ezért meghúzta a vészféket a megálló előtt egy férfi

belföldi vasutas, intercity MÁV, vasút, vonat,    avatás Déli pályaudvar ellenfény forgalomba állítás FOTÓTECHNIKA IC-kocsi KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY sín vasúti kocsi vonat
Budapest, 2020. február 13. A MÁV első, saját gyártású, belföldi forgalomra szánt másodosztályú InterCity (IC+) kocsija a forgalomba állításának napján a Déli pályaudvaron 2020. február 13-án. Az utasok a Zalaegerszegre közlekedő Göcsej InterCity járaton utaztak először az új járművön. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A férfi vonattal tartott Hajdúhadházára, amikor meghúzta a vészféket, leugrott a vonatról és elszaladt. A tettét azzal magyarázta, hogy nem akart sokat gyalogolni.
Vágólapra másolva!

A hajdúhadházi férfi tavaly decemberben tartott haza vonattal, amikor nem sokkal a megálló előtt meghúzta a vészféket. Amikor a vonat megállt, leugrott és elszaladt. Azzal nem is törődött, hogy mások megsérülhettek volna.

A rendőrök gyorsan elfogták a 19 éves férfit, aki beismerő vallomást tett.

Elmondása szerint azért húzta meg a vészféket, mert nem akart sokat sétálni.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A rendőrök a vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt indított eljárást mostanra befejezték, az ügy iratait elküldték az ügyészségnek.