Biztosak voltunk benne, hogy ezt senki sem éli túl – megdöbbentő részletek a rendőrségi helikopter katasztrófájáról

helikopter, baleset, balaton, gyakorlat, balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter, 2023. 09. 07., Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben
Balatonba zuhant egy rendőrségi helikopter a Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben 2023. szeptember 7-én
Vágólapra másolva!
Pillanatok alatt veszthette el az uralmát a helikoptert vezető pilóta ma a Balaton felett, mielőtt a vízbe zuhant a géppel. És ha nem is pillanatok alatt, de nagyon gyorsan elvontathatják. A búvárok már lemerültek, hogy pontosan megtudják hol van a helikopter, és milyen pozícióban áll. A szakemberek pedig már elemzik, hogy hogyan tudják azt kiemelni. Egy uszály is helyszínen van, amely információink szerint még ma elvontathatja a gépet. Több szemtanú is megszólalt az Origónak. Azt mondták, biztosak voltak benne, hogy ezt senki nem élhette túl.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan érkeznek a katasztrófavédők a Balaton partra, Balatonszéplak-alsóra, ahol néhány perccel három óra előtt egy rendőrségi helikopter zuhant bele a Balatonba.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A szakemberek azt vizsgálják, hogy egészen pontosan hol zuhant bele a helikopter a vízbe, és milyen pozícióban áll a fenéken. A búvárok ezt is elemzik a helikopter közelében.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Mindezt, azért, hogy megtervezzék, hogy hogyan lehet majd kiemelni. Ahogy ugyanis azt az Origo megtudta,

azt tervezik, hogy ez még ma megtörténik.

Már egy uszály is a helyszínen van.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

- mondja egy fiatal férfi, aki a párjával sétált, amikor a baleset történt.

A balesetről videó is készült, ezen pont az látható, amit a férfi is elmondott az Origónak.

– mondja a fiatal férfi párja.

– teszi hozzá.

Nagyon megrázta őket, az amit láttak. Csak akkor nyugodtak meg valamennyire, amikor megtudták, hogy a rendőrök túlélték a balesetet.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Ahogy azt korábban a rendőrségtől megtudtuk a baleset egy gyakorlat közben történt. Akkor zuhant bele a Balatonba egy MD 500E típusú helikopter a kétfős legénységgel együtt. Őket egy közelben tartózkodó hajó mentette ki és vitte partra.

Az elmúlt napokban a helikopterről vízbe ugrást gyakorolták a rendőrök a Balatonnál.

A baleset után beindult a katasztrófaturizmus, több tucat ember figyeli a történéseket, egy fiatal lány szelfit is készített, a háttérben egy tűzoltóautóval.

Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Egy férfi az interneten látta a felvételeket. A két fiával nyaral a Balatonon. Azonnal a helyszínre rohantak.

- mondta.