Napokig feküdt holtan egy idős férfi a hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Lakóparkban

Tranzit, Tihany, 2023, beszélgetés
Márki-Zay Péter
Vágólapra másolva!
Több nap múlva találtak rá az idős férfi holttestére a vásárhelyi Nyugdíjas Lakóparkban. Soha nem látott mélységekbe süllyedt az önkormányzat által működtetett intézmény - írja a Promenad24.
Vágólapra másolva!

A Promenad24-hez eljutott olvasói információk szerint napokig holtan feküdt egy idős férfi a hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Lakóparkban. A megdöbbentő eset még a múlt héten történt. A 94 éves férfi nevét kegyeleti okokból nem hozták nyilvánosságra.

A lapot megkereső olvasó felháborodásának adott hangot; nem érti, hogyan fordulhatott elő az intézményben, hogy napokon keresztül senki rá sem nyitja az ajtót egy ott lakóra. Azt írta, a haláleset és annak körülményei sokakat megráztak.

Az önkormányzat által fenntartott, működtetett Nyugdíjas Lakópark az elmúlt években soha nem látott mélységekbe süllyed: elmaradtak az ígért beruházások, egyre több lakás áll üresen.

A Márki-Zay Péter által vezetett Hódmezővásárhelyen teljes a káosz Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Az egységben olyan káosz és fejetlenség uralkodik, ami miatt Márki-Zay Péter polgármestert már a saját képviselői is rendszeresen támadják. Erre válaszul a Márki-Zay család által kézivezérelt propagandamédiában a minap cikket jelentettek meg a „nagyívű" fejlesztésekről – értsd: egy rövid szakaszon méltóztattak kicserélni végre a balesetveszélyes térkövet az udvaron....

A hódmezővásárhelyi Fidesz is reagált a megrázó eseményere:

„Napokig feküdt holtan egy idős ember az egykor szebb napokat látott Nyugdíjas Lakóparkban, úgy, hogy a város által üzemeltetett intézményben ez senkinek nem tűnt fel. Márki-Zay Péter az eset kapcsán azonban ismét sunnyog, próbál kibúvót keresni a felelősség alól és hárít.

Méltatlannak és felháborítónak tartjuk a Nyugdíjas Lakóparkban történteket. Azonnali kivizsgálásra és a felelősök megnevezésére szólítjuk fel az illetékeseket! A családnak őszinte részvétünket fejezzük ki" – áll a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezetének nyilatkozatában.