Folyamatosan lőnek a migránsok a magyar rendőrökre a déli határon

nk20160222
A katasztrófavédelem munkatársa irányít egy a vajdasági oldalon tartózkodó migránsokat megfigyelő drónt a magyar-szerb határon felállított ideiglenes határzárnál, Mórahalom térségében . A hétvégén 501 határsértőt fogtak el a rendőrök
Vágólapra másolva!
Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne kerülnének életveszélybe a magyar határőrök. Rendszeresen rántanak fegyvert a mindenre elszánt migránsok. 
Vágólapra másolva!

A videós rendszert kezelő rendőrök tegnap reggel, Mórahalomnál egy kisebb csoport migránst vettek észre, amelynek tagjai létrán másztak át szerb oldalról a határkerítésen.

A helyszínre irányított két határvadász és egy rendőr a határkerítések közötti úton akart intézkedni a fiatal férfival és társával szemben, míg harmadik társuk a létra tetején állt.

A megalapozott gyanú szerint ekkor

a fiatal elővett egy pisztolyt, csőre töltötte és a tőle 1-2 méterre álló rendőrökre fogta.

Közben a harmadik migráns is elővett egy fegyvert, és a rendőrökre fogta.

Ugyan nem sikerült átjutniuk Magyarországra, de annyit elértek, hogy vissza tudtak menni Szerbiába.

Ugyanebben a térségben kevesebb, mint fél nappal később 23 migránst fogtak el a határvadászok,

akik között felismerték azt a fiatal férfit, aki korábban fegyvert fogott rájuk, ezért kiemelték a csoportból és előállították.

A fiatal migráns ellen – aki minden tagadott – eljárás indult.

Néhány napja Szerbia irányából a légtérbe, majd feléjük

leadott legalább négy egyes, majd több rövid sorozatlövést észlelt Mórahalom térségében az ideiglenes biztonsági határzárnál néhány napja egy négy főből álló szerb-magyar közös járőrcsoport.

A rendőrök egy, a közvetlen közelükben becsapódó lövedék hangját is jelentették parancsnokaiknak.

Pénteken reggel egy migráns átmászott a határzár kerítésén, majd egy gépfegyverrel a kezében fedezte a társait, akik bejutottak az országba.

Két héttel ezelőtt pedig a déli határ menti településeken, a szerb oldalon többször is lövöldöztek a migránsok, ezért a szerb hatóságok elvitték onnan őket.

Nem sokkal korábban a magyar határőrökre is rálőttek.