Veszélyes, gépfegyveres migráns bűnözők másztak át a kerítésen Röszkénél – videó

Vágólapra másolva!
Pénteken reggel egy migráns átmászott a határzár kerítésén, majd egy gépfegyverrel a kezében fedezte a társait, akik bejutottak az országba.
Vágólapra másolva!

Röszke közelében, pénteken reggel 6 óra körül vette észre a kamerákat irányító operátor, hogy egy migráns Szerbia felől átmászott a kerítésen.

A két kerítés közötti úton leakasztott a válláról egy gépfegyvert, majd azzal fedezett 13 migránst, akik ezek után átmásztak a kerítésen Magyarországra.

A közelben nem voltak olyan rendőrök, akiket odaküldhettek volna, mert a közelben másik két migráns csoportot tartóztattak fel.

Miután a csoport átjutott a kerítésen, a fegyveres visszamászott Szerbiába. A 13 migránst nem sokkal később a rendőrök megtalálták és visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Két héttel ezelőtt a déli határ menti településeken, a szerb oldalon többször is lövöldöztek a migránsok, ezért a szerb hatóságok elvitték onnan őket. Pár nappal ezelőtt azonban újra lövéseket hallottak a környékén, a helyi lakosok szerint a migránsok a magyar határőrökre is rálőttek.