Drámai fordulat a VV Fanni-ügyben

VV Fanni, Fanni, haláleset, Való Világ, valóvilág
Vágólapra másolva!
Egy mobiltelefon, egy kézitáska, sminkek, pár összefirkált cetli - régen ezek mind fontos dolgok voltak. Ma már csak ereklyék. Egy fiatal lány rövid életének utolsó lenyomatai. Ennyi maradt Novozánszki Fanni szüleinek, akik hat év után a napokban vették át a rendőrségtől meggyilkolt lányuk személyes holmijait - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Novozánszki Fanni szomorú történetét valószínűleg mindenki ismeri ebben az országban. Ő volt az a csodaszép valóságshow-szereplő, akit egy gátlástalan, pénzéhes férfi, bizonyos B. László hidegvérrel megölt, majd örökre eltüntette a föld színéről. Fanni holttestét a mai napig nem találták meg - hiába az elképesztő erőket felvonultató nyomozás - és valószínűleg már nem is fogják soha.

Indíték a pénz volt

B. László 2017 őszén döntött úgy, hogy mindenáron pénzt szerez. Szüksége volt tőkére, hiszen a vállalkozásai befuccsoltak, és nagyon sok embernek tartozott már. A férfi egy barátnőjétől hallott először Novozánszki Fanniról, aki örömlányként dolgozott, de amivel felhívta magára B. László figyelmét, hogy nemrégiben tért haza Amerikából, ahol egy nagyobb összeget, 4,5 millió forintot keresett. A pénzt kivette a bankból, a lakásán volt, plasztikai sebészre akarta költeni, szilikon melleket szeretett volna. B. László arra kérte a közös ismerőst, hogy kérjen időpontot Fannihoz, a nő pedig összehozta őket. Az egykori valósgshow-szereplő tehát egy számára megbízható ember által ajánlott kuncsaftra számított, amikor ajtót nyitott. Nem volt benne félelem.

Megbukott a meséje

Hogy a lakásban mi történt kettejük között, azt egyedül B. László tudhatja, aki viszont az elmúlt hat évben változatlanul azt vallotta, hogy Fannit eszméletlen állapotban találta, ezért felhívta a közös ismerősüket, a nőt, aki beajánlotta, majd ők ketten riasztottak két ismeretlen férfit, akiknek átadták az alélt testet. A meséje azonban - köszönhetően a nagyon alapos nyomozásnak, majd később a bizonyítási szakasznak - több helyen is logikai bukfencnek bizonyult, így nem állt meg a bíró előtt. A férfi ellen emellett olyan mennyiségű közvetett bizonyítékot sikerült szerezni, hogy első fokon és végül másodfokon is bűnösnek találták nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében, és végül 20 év börtönbüntetésre ítélték.

A lány édesanyja képtelen volt bemenni a rendőrségre. Fotó: Polyák Attila - Origo

Sovány vigasz a börtön

Az eset hat évvel ezelőtt történt. A nyomozás, majd a tárgyalássorozat is hosszú volt, a rengeteg tanú, a szakértők, az elítélt fellebbezése mind közrejátszott abban, hogy ne legyen hamar vége. A történet legnagyobb vesztesei pedig pedig kétségkívül a lány szülei, akiknek végig kellett nézniük és hallgatniuk többek között a gyermekük meggyilkolása, majd az élettelen testének meggyalázása mocskos részletét is. Hallgattak, mert nem tehettek mást. A gyilkos már börtönben van, de ez sovány vigasz, ettől még nem tér haza soha többet a gyermekük. Ráadásul, hiába van ítélet az ügyben, számukra még egy sor nehéz feladatot szánt a sors. Még hátra van a halottá nyilvánítás, a lakásban talált véres pénz átvétele, és Fanni személyes holmijainak elhozatala is. Ez utóbbi a napokban megtörtént.

Ennyi maradt

A Novozánszki család jogi képviselőjétől, dr Lichy Györgytől megtudtuk, hogy a napokban értesítette a rendőrség a családot, hogy elmehetnek azokért a tárgyakért, melyek eddig a bizonyítékraktárban hevertek. Ezek azok a holmik, melyeket a helyszínelők szedtek össze Fanni eltűnése után.

- mondta a Borsnak az ügyvéd. − Fanni édesanyja egyébként képtelen volt bemenni, a férjét kérte meg, hogy hozza ki a holmikat.

Novozánszki Fanni mindössze 26 évet élt. Forrás: VV Fanni / Instagram

- tette hozzá a jogász, aki arról is tájékoztatta a lapunkat, hogy Novozánszki Fanni halottá nyilvánításának kérelmét a jövő héten adják be a bíróságra.