Több vonat is fának ütközött, több vonalon nem járnak a vonatok

belföldi vasutas, intercity MÁV, vasút, vonat,
Budapest, 2020. február 13. A MÁV első, saját gyártású, belföldi forgalomra szánt másodosztályú InterCity (IC+) kocsija a forgalomba állításának napján a Déli pályaudvaron 2020. február 13-án. Az utasok a Zalaegerszegre közlekedő Göcsej InterCity járaton utaztak először az új járművön. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Budapesten több elővárosi vasútvonalon nem, vagy csak korlátozottan lehetséges a vonatközlekedés - közölte a Mávinform szombaton hajnalban. Több más vonalon is késésekre kell számítani, van, ahol pótlóbuszok járnak.
Vágólapra másolva!

Frissítés:

A menetrendszerű vonatközlekedés a szombat délutáni órákban állhat helyre Budapest-Miskolc, illetve az egri vonalon, ahol a vihar miatt korábban 60-180 perces késések is előfordultak.

A közlemény szerint a Budapest-Miskolc vonalon már csökkennek a késések, és az InterCity, valamint az InterRégió vonatokat is minél előbb szeretnék visszahelyezni a menetrendbe.

A gödöllői S80-as vonatok elindulnak a Keleti pályaudvarról, illetve Gödöllőről is újraindulnak fokozatosan az S80-as vonatok.

Az InterCity vonatokat még helyjegy váltása nélkül is igénybe vehetik az utazók - jelezték.

Közölték azt is, hogy a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon 20-30 perc késéssel közlekednek a vonatok, mivel a szakemberek még dolgoznak a hajnali viharkárok felszámolásán; a munka 7-8 órát is igénybe vehet.

Ezt azt jelenti, hogy szombaton késésekkel és korlátozásokkal, várhatóan járatkimaradásokkal is számolni kell az utasoknak - olvasható a közleményben.

Korábban írtuk:

Szombat kora hajnaltól jelentős késésekkel közlekednek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Hatvan, a Budapest-Veresegyház-Vác, a Budapest-Cegléd vonalon.

A forgalom szervezése folyamatban van, a közlekedésről később részletes tájékoztatást adnak.

Budapest-Vác-Szob vonalon iszap átfolyás miatt késésekre kell számítani.

Nagymaros és Szob között a dömösi megállóhelynél a heves esőzés következtében csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Vác-Szob vonalon 20-30 perccel megnőhet a vonatok menetideje - tették hozzá.

A Keleti pályaudvaron azt mondták be, hogy a menetrend csak délutánra fog helyreállni. Az első vonatok 7 óra előtt nem sokkal indultak el a pályaudvarról, egy 5:10-es és egy 6:10-es IC (Záránd és Békés) egybekapcsolva.

Magyarnándor és Nógrádkövesd, Balassagyarmat és Drégelypalánk között nem járnak a vonatok

Szünetel a vonatközlekedés Magyarnándor és Nógrádkövesd, Balassagyarmat és Drégelypalánk között, miután szombat hajnalban elérte Nógrád megyét is a délnyugat felől érkező zivatar, károkat okozva.

Magyarnándor és Nógrádkövesd között fa dőlt a vasúti pályára, a Balassagyarmatról Aszódra 3:49-kor elindult személyvonat a fának ütközött.

A Balassagyarmat - Aszód vonalon jelentős késésekkel kell számolni.

Balassagyarmat és Drégelypalánk között sem közlekednek a vonatok, a sínekre dőlt fa miatt. A kidőlt fának nekiütközött a Balassagyarmatról Vácról 3:22-kor elindult személyvonat. A MÁV-START pótlóbuszt rendelt az utasok elszállításához. A Balassagyarmat - Vác vonalon jelentős késések várhatók.

Aszód és Galgamácsa között sincs vonatközlekedés, a vasúti pályára dőlt fa miatt leszakadt a felsővezeték.

A békéscsabai vasúti vonalon és Szolnok-Debrecen szakaszon megnő a menetidő

Mezőtúr és Kétpó között mindkét vágányon tartós felsővezetéki zárlat akadályozza a vasúti közlekedést, Hajdúszoboszló és Ebes között pedig meghibásodott a biztosítóberendezés. Az érintett vonalakon jelentős késésekre kell számítani a Mávinform szombat reggeli tájékoztatása szerint.

A békéscsabai vonalon várakozik a Mezőtúrról Szolnokra 4:41-kor elindult személyvonat (7429) és a Bukarest felől Budapestre tartó Dacia (346) gyorsvonat is.

A Szolnok-Debrecen vonalon megnő az InterCity és az InterRégió vonatok menetideje.