Több mint kétszáz program várja a látogatókat a Szent István-napokon

Vágólapra másolva!
Augusztus 18-tól három napon keresztül, 14 rendezvényhelyszínen több mint kétszáz programmal várják az érdeklődőket a Szent István-napi rendezvényeken - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Magyar Nemzet pénteki számában megjelent interjúban.
Vágólapra másolva!

A központi helyszín ezúttal is a főváros, lesz zászlófelvonás és tisztavatás, légi parádé, Szent Jobb-körmenet, a programsorozatra az idén is az esti fény- és tűzijáték teszi fel a koronát.

Novák Katalin köztársasági elnök augusztus 20-án délelőtt Esztergomban mond ünnepi beszédet,

délután pedig ugyanott átadja a Magyar Szent István Rend kitüntetést - ismertette.

A tűzijátékról Kovács Zoltán elmondta, hogy az idei művészeti koncepciót Iványi Árpád és Réti Barnabás, a látványtervet Seres Anikó készítette, a zenei aláfestést Elek Norbert komponálta. A tűzijátékot az Országház és a Duna-parti épületek grafikus fényfestése és drónshow egészíti majd ki, és ezúttal is görögtűz zárja.

Újdonság lesz, hogy a vízfelületeken is kilőnek úszó pirotechnikai effekteket.

Az államtitkár reményét fejezte ki, hogy az időjárás nem akadályozza meg a légiparádét, amelyet a tervek szerint augusztus 20-án 9 órától tartanak a Duna felett, a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszon.

Arra a kérdésre, milyen plusz kihívást jelent a szervezésben, hogy az ünnep egybeesik a budapesti atlétikai világbajnokság kezdetével, Kovács Zoltán elmondta:

nemcsak az atlétikai vb, hanem különböző diplomáciai események is színesítik az idén államalapításunk ünnepét,

augusztus 20-án Budapestre érkezik például Recep Tayyip Erdogan török elnök, és több magas rangú vendég lesz a fővárosban.

Leszögezte: biztos abban, hogy mind az ünnepi rendezvények, mind a világbajnokság eseményei rendben zajlanak majd.