Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szánthó Miklós: Célunk a liberálisok rémálmának megvalósítása

Vágólapra másolva!
A hazafias, jobboldali közösségépítésnek a fontosságát akkor érthetjük meg, ha aktivitásunkat összevetjük a magyar baloldal tétlenségével és széttagoltságával – nyilatkozta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a REMIX Newsnak.
Vágólapra másolva!

„A politikai spektrum másik oldalán a progresszív mantrának megfelelően annyira individualisták lettek, hogy ők is széttöredezettek és magányosak lettek, nincs igazi közösség és kollektív szellem" – mondta Szánthó Miklós az MCC Feszten készült interjújában. Kiemelte, hogy a jobboldali hálózatosodás ékes példája a CPAC Hungary is, amivel meg tudjuk mutatni a világnak, hogy képesek vagyunk egységesen fellépni a liberális elit támadásai ellen.

Szánthó Miklós: Brüsszel és a liberális mainstream az európai értékek nevében megpróbálja a nemzeti szintről az uniós szintre áthelyezni a döntéshozatalt Forrás: Origo

A főigazgató Magyarország és Brüsszel viszonya kapcsán rámutatott arra, hogy hazánk büszke és erős tagja az európai közösségnek, de emlékeztetett arra, hogy mi a magyar érdek: „A migráció, a határvédelem, a család, a gyermekek védelme, de még az ukrajnai háború kapcsán is Magyarország az igazi európai érdekeket és értékeket védi."

„Brüsszel és a liberális mainstream az európai értékek nevében megpróbálja a nemzeti szintről az uniós szintre áthelyezni a döntéshozatalt. Miközben ezt teszik, a brüsszeli hatalmat kihasználva ideológiai nyomást is próbálnak gyakorolni azokra a tagállamokra, amelyek nincsenek összhangban az új liberális életmóddal és mantrával" – fejtette ki álláspontját Szánthó. Emellett pedig említést tesz a Brüsszellel való konfliktusunk ideológiai konfliktusáról is, mely a gyermekvédelmi törvényünk ellen indított kötelezettségszegési eljárás miatt indult meg: „Ha gyerekekről van szó, akkor az államnak nagyon erőteljesen közbe kell lépnie, hogy megvédje őket. A családpolitika tagállami hatáskör."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről