A kormány iskoláknak és civil szervezeteknek adományozta a népszámlálásnál használt tableteket

NYITRAI Zsolt Péter
Budapest, 2022. január 4. Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a Magyarország zöld úton jár! elnevezésű online környezetvédelmi konzultációról tartott sajtótájékoztatón Budapesten, az Innovációs és Technológiai Minisztériumban 2022. január 4-én. A felmérés kérdéseire több mint 70 ezren válaszoltak. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A kormány a népszámlálás során használt táblagépek egy részét az iskoláknak, a többit pedig civil szervezeteknek adományozta - közölte Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója a Facebook-oldalán vasárnap.
Vágólapra másolva!

Nyitrai Zsolt a közösségi oldalára feltöltött videóban hozzátette, hogy a szolgáltató államban hisznek és partnerségben dolgoznak együtt a civil szervezetekkel.

A népszámlálásnál használt táblagépeket a jövőben társadalmi csoportok használhatják feladataik elvégzésénél és a kommunikációban.

Modern eszközöket kaptak mások mellett a nagycsaládosok, a polgárőrök, a fogyatékossággal élők, a nyugdíjasok csoportjai, az önkéntes tűzoltók és a cukorbetegek is - ismertette a miniszterelnök főtanácsadója. Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott:

A közösségi oldalra feltöltött videóban Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke, Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke és Hazuga Károly, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke is megköszönte a kapott modern eszközöket.