Komoly összecsapásokat hozott az I. Muaythai Balaton Kupa (videó)

Vágólapra másolva!
Idén nyáron is megtartották a Kurdy Gym nyári edzőtáborát Balatonszemesen, melyen most is szép számmal vettek részt a thai box harcosok. Szinte hagyománnyá vált már a tábor utolsó napján megrendezett össznépi sparring parti, amin az elmúlt években több száz versenyző és hobbista próbálhatta ki magát. Az idei tábor azonban igazi újdonságokat hozott, ugyanis az elmúlt évek szokását megtörve a 2023-as edzőtábor utolsó napját az I. Muaythai Balaton Kupa zárta le.
Vágólapra másolva!

A Kurdy Gym által szervezett tábor résztvevőinek egész héten lehetőségük volt a Pillangó Gyermeküdülő udvarában felállított ringben edzeni és gyakorolni. A július 8-án megrendezett verseny pedig ugyanezen ringben zajlott le a kánikula és tűző nap ellenére is. Az I. Muaythai Balaton Kupa délelőtt 11 órakor vette kezdetét, a látogatók és családtagok pedig 30 bámulatos és technikás meccset nézhettek végig. Kicsik, nagyok, haladók és első versenyükön résztvevők is mind a ringbe léptek a szombati versenyen.

A verseny reggelén 7 órakor már kezdődött is a mérlegelés és az orvosi vizsgálat, ami után a harcosok egy kicsit fellélegezhettek. A tábor azon résztvevői, akik nem vettek részt a megmérettetésen, hatalmas segítséget jelentettek a verseny lebonyolításában a mérlegeléstől kezdve egészen a ring lebontásáig, így mindenki magáénak érezhette kicsit az eseményt. Az kupán pedig nem kisebb személyek, mint a Magyar Muaythai Szakszövetség hivatalos bírói pontozták a meccseket.

Forrás: Origo

Összesen 15 egyesület jött el megmérettetni magát Balatonszemesen

A sort a bemutató meccsek kezdték, itt házi mérkőzést is megnézhettünk a Kurdy Gym versenyzői között. A versenyt ezek után a legkisebb súlycsoporttal indítva haladtak egészen a nehézsúlyú versenyzőkig. A haladók mellett a kezdők is igazán lelküket beleadva igyekeztek bizonyítani rátermettségüket. Külön nagy öröm volt, hogy a versenyre jelentkezők közül mindenkinek volt ellenfele, így minden harcos megismerhette az igazi versenyhelyzetet.

„A Kurdy Gym-et 13 harcos képviselte, mindenkire egytől-egyig büszkék vagyunk! Nagyon ügyesek voltatok, óriási öröm volt nézni titeket a ringben! Őszintén reméljük, hogy még sok meccseteknek leszünk szemtanúi a jövőben. Ti vagytok a bizonyíték rá, hogy jó úton haladunk.” – írja Ifj. Kurdy István a tábort lezáró beszámolójában.

Seffer Tamás győzelmével zárult a profi főmérkőzés

A verseny fő mérkőzése Seffer Tamás „Tofi” (Kurdy Gym) és Ajtai Benjamin (Star Gym) között zajlott. A két fiatal harcos egy nemrégiben lezajlott küzdelem visszavágójára készült ezen a neves napon és a nézők minden bizonnyal lélegzet visszafojtva nézte végig a 3x3 perces menetet. Ritkán látott lendülettel, technikával és odaadással küzdött mindkét fél, ezzel megnehezítve a bírók dolgát is. Az eredmény végül megosztott pontozással Seffer Tamást hozta kis győztesnek, ezzel megnyerve a főmérkőzést.

Forrás: Origo

Új hagyományt teremt a Kurdy Gym

Az I. Muaythai Balaton kupa minden bizonnyal egy új versenysorozat kezdetét jelenti, amely a Kurdy Gym nyári táborainak méltó lezárást ad majd az elkövetkezendő években is. Idén sem volt hiány versenyzőkből, így biztosak vagyunk benne, hogy a továbbiakban csak nőni fog a népszerűsége az eseménynek. Minden tisztelet és köszönet illeti Id. Kurdy Istvánt, aki az egész nyári tábor alatt megállás nélkül a verseny előkészületeivel foglalatoskodott, Ifj. Kurdy Istvánt, aki a tábor alatt töretlenül készítette fel a Kurdy Gym versenyzőit a szombati megmérettetésre, valamint mindenkit, akik a verseny napján segítették az eseményt. Jövőre ismét vár mindenkit Balatonszemes!