Élettársa nyakát szorongatta és megtépte egy dorogi férfi

ököl (illusztráció)
ököl (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Kapcsolati erőszak és zaklatás miatt indult eljárás egy dorogi férfivel szemben, aki kétszer megszorította élettársa nyakát, szakításuk után pedig zaklatta. Most emeltek vádat ellene a két évvel ezelőtti, karácsonyi támadása után az Esztergomi Járási Ügyészségen.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint 2021. december 24-én hajnalban érkezett haza a dorogi lakásba a férfi. Élettársa megkérdezte tőle, miért hagyta magára, amitől a "ház ura" ingerült lett a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség Origónak küldött közleménye szerint.

Elkapta az asszony nyakát és megszorongatta, aztán a haját húzta.

Bár már nem voltak élettársak, de még mindig együtt jártak, amikor 2022. május 19-én a férfi átment a nőhöz. Észrevette, hogy párja telefonjára SMS érkezett, ami - ahogy mondani szokták - olaj volt a tűzre.

ököl (illusztráció) Forrás: Police.hu

Ezen összevesztek, és a férfi újra megtámadta a nőt.

Egyik kezével megszorította a nyakát, a másik kezét pedig ökölbe szorítva felemelte és azzal fenyegette, hogy megüti.

A nő egyik támadásban sem sérült meg, de akár meg is sérülhetett volna, mindenesetre elege lett a kapcsolatból, ezért május 25-én bejelentette, hogy szakít. A férfi ezt nem tudta feldolgozni, ezért - a nő akarata ellenére - egy hónap alatt nyolcvanszor felhívta volt párját és 354 SMS-t is küldött neki azért, hogy fogadja vissza. A nő zaklatás miatt feljelentette a rendőrségen. Az ügyészek indítványozták, hogy az Esztergomi Járásbíróság a korábban soha nem büntetett férfival szemben a tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben szabjon ki pénzbüntetést abban az esetben, ha beismerő vallomást tenne és lemondana a tárgyalás jogáról.