Halálra gázoltak egy úton fekvő férfit Debrecenben

a baleset helyszíne
Vágólapra másolva!
Befejezték a nyomozást a hajdú-bihari rendőrök annak a halálos balesetnek az ügyében, amelyben egy sofőr áthajtott egy úton fekvő emberen és segítségnyújtás nélkül otthagyta meghalni.
Vágólapra másolva!

2021. december 14-én este történt a tragédia, amelyben halálra gázoltak egy úttesten fekvő férfit Debrecenben. A rendőrök a helyszíni szemle után két nappal megtalálták a balesetet okozó autót és azt is kiderítették, ki vezette. A 65 éves férfit bevitték a rendőrkapitányságra, ahol halálos baleset gondatlan okozása, valamint segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették, később pedig elrendelték a bűnügyi felügyeletét.

A vizsgálatok kiderítették, hogy gyalogos az úttesten feküdt, amikor a sofőr odaért és áthajtott rajta, de a bizonyítási kísérletek alapján arra jutottak, hogy az autósnak látnia kellett a földön fekvő embert, de azt mindenképpen éreznie kellett, hogy elgázolja.

a baleset helyszíne Forrás: police.hu

A rendőrség munkatársai most zárták le a nyomozást az ügyben, amelynek iratait vádemelési javaslattal küldték tovább az illetékes ügyészeknek.