Lopni ment egy felsőzsolcai férfi, de az egész házat felgyújtotta

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A férfi lopni ment egy felsőzsolcai házhoz, majd miután összekészítette az udvaron az értékeket, bement a garázsba és felgyújtotta az épületet. A tűz gyorsan átterjedt a házra is, ezért az értékek nélkül elmenekült.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly januárban ment el egy felsőzsolcai házhoz, ahová betört és értékes szerszámokat, elektronikai eszközöket készített ki az udvarra, hogy azokat majd ellopja. Ezek után bement a ház melletti garázsba is, hogy ott is értékeket keressen. A férfi dohányzott közben, a garázst pedig direkt felgyújtotta.

A tűz gyorsan átterjedt a házra is, ezért a férfi az értékeket otthagyva elmenekült. A tűz több mint 3 millió forintos kárt okozott.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság közveszélyokozás és lopás miatt 2 év, végrehajtásban 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A döntés nem jogerős – írja a Miskolci Törvényszék.