Az 5 legjobb hidratáló arckrém érzékeny bőrre – bemutatjuk 2023 slágereit

Vágólapra másolva!
Mindenkinek más a bőre, ezért természetesen mindenkinek más ápolási rendszert kell alkalmaznia. Vannak, akiknek a zsíros bőr igényeit kell figyelembe venniük, és vannak, akik érzékeny bőrrel küzdenek.
Vágólapra másolva!
Forrás: makeup.hu

Honnan tudod, hogy érzékeny a bőröd és milyen hidratáló arckrémre van szükséged? Az érzékeny bőr hajlamosabb olyan ingerekre reagálni, mint a kozmetikai termékek, a hormonális változások, a meleg vagy hideg hőmérséklet, a szél, viszont ide sorolnánk még az érzelmek is; míg a normál bőr alkalmazkodik és kompenzál. A leggyakoribb árulkodó jelek:

  • bőrpír,
  • szárazság,
  • feszítő, szúró érzés,
  • égő, viszkető érzés.

A https://makeup.hu szakértői szerint a bőr érzékenységét a meggyengült lipidrétegben kell keresni. A hidratáló arckrém pedig az, ami elsősorban segíthet megoldani a problémát. A MAKEUP webáruház arra szakosodott, hogy minden bőrtípus igényeit kielégítse. A webshop nem csupán az arcápolás legjobbjait, hanem a test, haj és körömápolás termékeit is bemutatja a magyarországi vásárlóknak. Akik szeretik az egyszerű és kényelmes szolgáltatást, azoknak az online áruház garantáltan elnyeri a tetszését, hiszen a középkategóriás termékektől kezdve egészen a luxus kozmetikumokig minden megtalálható - és a legjobb, hogy egy helyen.

Az érzékeny bőr okai - segíthet a hidratáló arckrém önmagában?

A cikk elején említett lipidréteg feladata, hogy megtartsa a hidratációt a bőrben, és hatékony védelmet nyújtson a külső tényezők káros hatásaival szemben (pl. UV-sugárzások, hőmérséklet-ingadozás, szél, stb.). Az érzékeny bőr lipidrétege nem végzi el hatékonyan a rászabott feladatokat. Ennek “eredményeként” a bőr elvékonyodik, és kevésbé ellenálló a külső ingereknek. Amikor elvékonyodásról beszélünk, akkor valószínűleg a szárazságot is meg kell említenünk, hiszen a kettő legtöbbször együtt jár. Ha ilyet tapasztalsz, igyekezz kerülni az erős tartósítószereket, vegyszereket, illatanyagokat a kozmetikumokban. A következő öszetevők lehetnek hasznosak az érzékeny bőr ápolásában: zsírsavak, ceramidok, szkvalán, hialuronsav, peptidek, allantoin, niacinamid, lipidek, glicerin; természetes és növényi olajok, mint például az olíva-, napraforgó- és jojobaolaj.

Önmagában a hidratáló arckrém segíthet a problémán, ha a fenti komponenseket tartalmazza, vagy más olyan összetevőket, amelyek elősegítik a lipidréteg megerősítését. Természetesen ez az érzékenység mértékétől függ! A hármas szabály, miszerint gyengéd hidratálóra, arclemosóra és fényvédőre van szükség – ebben az esetben szent és sérthetetlen.

Íme az 5 legjobb hidratáló arckrém érzékeny bőrre

A legjobb hidratáló krém megtalálása egy folyamat, ami talán időbe és egy kis türelembe kerülhet. A hipoallergén kozmetikumok azért jöttek létre, hogy az érzékeny bőr tulajdonosai megóvják arcukat az esetleges irritációktól. Azonban mint minden területen, a kozmetikumok közül is vannak az egyén számára jobban és kevésbé megfelelők.

A MAKEUP webáruház bemutatja azt az 5 hidratáló arckrémet, amely kiváló iránymutatót adhat a érzékenységgel járó bőrproblémákkal küzdők számára. Ezek a kozmetikumok természetesen az online áruházban is megtalálhatók, ezért ne is húzzuk tovább a szót: lássuk, melyik 5 hidratálót szeretik a legjobban a szakértők és a vásárlók!

La Roche-Posay Nutritic Intense Riche

Szabadítsd meg túlzottan száraz, problémás és túlérzékeny bőröd az irritációtól a Nutritic Intense Riche intenzív regeneráló hatású krémmel, amelyet a La Roche-Posay Tudományos Központ laboratóriumában fejlesztettek ki. Gazdag állagával szó szerint beburkolja a bőrt: az exkluzív krém azonnal megnyugtatja, helyreállítja a felszíni bőrrétegeket, növeli a rugalmasságot és meglepően kellemes érzést nyújt. A hidratáló arckrém hatása az egyedülálló MR-lipideknek köszönhető – vagyis azoknak az új generációs molekuláknak, amelyek aktiválják a szükséges hidratáló komponensek, fehérjék és lipidek termelését annak érdekében, hogy a bőr megfelelő védelmet kapjon a külső káros hatásoktól. Ezen felül az MR lipidek hozzájárulnak a bőr gyógyításához, megszüntetik a fájdalmas érzéseket, vagyis a bizsergő, égő és feszülő reakciókat, amelyeket általában a túlzottan száraz bőr tulajdonosai tapasztalnak.

Bioderma Sensibio AR Anti-Redness Cream

Gyakran mondják, hogy a bőr az egészség mutatója. Amikor a bőr reagál a helytelen táplálkozásra, a túlzott szélre vagy a hormonális változásokra, valószínűleg a bőrápoláson is változtatni kell. A Bioderma Sensibio AR Anti-Redness Cream pontosan az, amire a kipirosodásra hajlamos bőrnek szüksége van! A hidratáló arckrém még akkor is segít, amikor a bőrön már szemmel láthatók ezek a reakciók. Az eszköz semlegesíti a hajszálerek megjelenését a szabadalmaztatott aktív komplexumnak köszönhetően, valamint a természetes összetevők nyugtatják és hidratálják a bőrt.

Lancome Hydra Zen Anti-Stress Moisturising Night Cream

Ez a csodálatos stresszoldó éjszakai krém vitaminok, nyugtató növényi kivonatok, antioxidánsok és ásványi anyagok alapján készült, amelyek eltávolítják a fáradtság és az irritáció nyomait, és biztosítják a megfelelő hidratáltságot. A hidratáló arckrém erősíti a természete védekező mechanizmusokat, amivel a bőr ellenállóbb lesz a mindennapi stressz negatív hatásaival szemben. A Lancome termékének formulája új, erőteljes hidratáló anyagokkal telített. A ialuronsavat és lipideket tartalmazó mikrokapszulák erőteljes hidratálást biztosítanak, a sejtekbe behatoló ceramidok pedig erősítik a bőrt.

Avene Hydrance Aqua Gel

A bőrnek időről-időre szüksége van egy “újraindításra”. Erre az Avene márka szakemberei kifejlesztettek egy kiváló formulát, amivel az arc fellélegezhet! Az intenzív helyreállítás, hidratálás és védelem az, ami a bőrt ragyogóvá, simává és selymessé varázsolja. A hidratáló arckrém kiváló hatása a Cohéderm™ szabadalmaztatott hatóanyag-komplexumnak köszönhető, amely szabályozza a hidratációs folyamatokat és csillapítja a gyulladást. A termék minden bőrtípusra alkalmas. Gyengéd textúrával rendelkezik, megszünteti a szárazság és a feszesség érzését, és hatékonyan küzd a hámlás ellen. Tehát mindent tud, amire az érzékeny bőrnek szüksége van!

Pharmaceris A Sensi-Relastine-E Tightening and Firming Peptide Cream SPF20

A lengyel Pharmaceris márka hidratáló arckrémje egyedülálló megoldás a bőr fiatalságának megőrzésére. A termékben található aktív peptid komplex és E-vitamin hatékonyan csökkenti a ráncokat és lassítja a bőröregedés folyamatait. A krém serkenti a regenerációs folyamatokat, helyreállítja a bőr rugalmasságát és feszességét. Kiváló összetevői közül a shea vaj és a higroszkópos glicerin részecskék hidratálják és táplálják a bőrt, az UV szűrővel együtt aktív védőgátat képeznek a külső tényezők negatív hatásaival szemben.

A cikkben felsorolt hidratáló arckrémek szakértők által tesztelt termékek, amelyeket a pozitív vásárlói vélemények is igazolnak. Egyéni intolerancia felmerülése esetén, vagy ha egyszerűen nem vagy biztos a dolgodban, keress fel egy bőrgyógyászt, aki kiválasztja a számodra megfelelő terméket.