Megkínzott és majdnem megölt egy embert egy ruandai férfi

bíróság, bíró, kalapács, pult, ítélet, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
Elrendelték annak a ruandai férfinek az átadási letartóztatását és egyszerűsített átadását, akivel szemben a Belga Királyság antwerpeni elsőfokú bíróságának Turnhout szekciója adott ki európai elfogatóparancsot bűnszervezetben részvétel, emberölési kísérlet, kínzás és személyi szabadság megsértése miatt. Erről tájékoztatta a médiát a Fővárosi Törvényszék hétfőn.
Vágólapra másolva!

Február 22-én Eindhovenben többen elraboltak egy hollandot. Betuszkolták egy kocsiba és elmentek vele Belgiumba.

Már az autóban rátámadtak, aztán később egy antwerpeni raktárnál megkínozták.

Késsel és más éles tárggyal, valamit mérgező folyadékkal több sérülést okoztak neki, még az egyik ujját is levágták.

Ezek után az áldozatot ismét autóba ültették és Poppelbe hajtottak vele, ahol a kocsi elromlott, ezért otthagyták az út szélén az áldozattal együtt. Munkások találtak rá, ők hívták hozzá a mentőt is. A nyomozás során a hatóságok a tetthelyen találtak egy mobilt, amelyen a kínzásról készült videofelvétel volt. Ez alátámasztotta azt, amit az áldozat mondott arról, mi történt vele. A telefon a ruandai férfié lehet.

illusztráció Forrás: shutterstock

A maximális kiszabható büntetés 30 év szabadságvesztés, az elfogatóparancs négyrendbeli bűncselekményre vonatkozik - áll a közleményben, amelyben jelezték, hogy férfi hozzájárult az egyszerűsített átadáshoz és "kérte a specialitás szabályainak alkalmazását." Ez utóbbi értelmében - átadása esetén - az elfogatóparancsban szereplő bűncselekményeken kívül nem indítható és nem folytatható vele szemben egyéb büntetőeljárás - olvasható a törvényszék közleményében.

Az átadási letartóztatás és egyszerűsített átadás legkésőbbi időpontja 2023. augusztus 14-e.

Amennyiben ezen időpontig nem veszik át a férfit, szabadlábra kell helyezni őt - rögzítették, hozzátéve: a végzés végleges.