Ajánló a HírTV Radar című műsorából

HírTV Radar
HírTV Radar
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A 17:30-kor kezdődő riportműsor, ami ezen a linken élőben, de egy órás, késleltetett formában is nézhető, egyébként izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amelyek a nagyközönséget érintik.
Vágólapra másolva!
HírTV Radar Forrás: Origo

IKREKKEL EGYEDÜL – Születésüktől fogva egyedül neveli iker gyermekeit egy Baranya vármegyei férfi. Raffael István 2023-ban megkapta az egyszülős központ páratlan apukája kitüntetést. Blanka és Noé kitűnő tanulók, édesapjukkal családi zenekart alapítottak, rendszeresen járnak fellépni.

AZ OPERAHÁZ JELMEZFESTŐJE – Önök gondolták volna, hogy az operaház színpadán megforduló több száz művész ruháját egyetlen ember festi meg? Ez ráadásul több ezer ruhát jelent egy szezon alatt. A Magyar Állami Operaház kulisszái mögött most végre megleshettük, ki az, akinek a kezén minden jelmez színt kap és életre kel.

KORTÁRS BALATON – Aki a Balatonnál jár, számos kincsre bukkanhat. Aki figyel, annak a Balaton környéke, nem csak a természet szépségéről, a fürdőzés öröméről szól. Érdekesebbnél érdekesebb múzeumok, kiállítások és programok között válogathat a kíváncsi utazó. Balatonfüreden egy rendhagyó gyűjteménybe botlottunk.

ATLÉTIKA – A Nemzeti Atlétikai Központból kapcsoljuk kollégánkat, Zsiros Mihályt, aki Tóthné Stupján Anikó atlétikai edzővel beszélget. Anikó három tanítványának is szurkolhatunk a világbajnokságon.

A VILÁG LEGJOBB SPORTORVOSAI BUDAPESTEN – Az atlétikai világbajnokság számos kísérőrendezvénye vonzza a hazai és külföldi szakembereket. Nemzetközileg elismert neves kutatók és szakemberek osztották meg tudásukat, az akut izomsérülések orvoslásáról, valamint az állandó fejlődésben lévő sport és egészségtudomány területéről.

DEEPFAKE – Mesterséges intelligencia küzd mesterséges intelligenciával. Ez már a jelen és nem a jövő. A modern technológia sok mindenben segítségére lehet az emberiségnek, azonban ha rossz kezekbe kerül, végzetes következménye is lehet. A nyomozó hatóságok éppen ezért kiemelten figyelik a nemzetközi bűnözői csoportokat, mert attól tartanak hamarosan a kiber térben csapnak majd le.

HÁBORÚ UKRAJNÁBAN – Már 546 napja tart hazánk szomszédságában az Oroszország és Ukrajna között zajló háború. Összefoglalót láthatnak az elmúlt 24 óra történéseiből.

50 ÉVES A TISZA-TÓ – Idén 50 éves a Tisza-tó, hazánk legnagyobb mesterséges tava, amely víztározónak készült, de valódi tó lett belőle az elmúlt évtizedekben. A valódiságot jelzi, hogy több mint 50 halfaj otthona a víz, környékén 200 madárfaj él. Illés Peti kollégánk két napott töltött a csodavilágban, hogy lencséjével megmutassa ezt a különleges paradicsomot.