Letartóztatták az M2-esen száguldozó ámokfutót – videó

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Hivatalos személy elleni erőszakkal és más bűncselekményekkel vádolnak egy autóst, aki valódi ámokfutóként viselkedett az M2-es autópályán a múlt héten. Most le is tartóztatták a férfit.
Vágólapra másolva!

Augusztus 1-én reggel autókat ellenőriztek a rendőrök az M2-esen, amikor igazoltatni akartak egy sofőrt.

A férfi nem állt meg, menekülni kezdett, 200 km/órás sebességgel is próbált lelépni a rendőrök elől.

Amikor a forgalom miatt lassítania kellett, az egyik rendőrautó elé került. Eközben megérkezett az erősítés, így már két rendőrautó próbálta megállítani.

Az ámokfutó menekülés közben nekiment az egyik rendőrautónak, ami lesodródott a leállósávba. Aztán a másik rendőrautóval került egy vonalba. Annak is nekiment.

Azért, hogy elkerülje az ütközést, a rendőr fékezett, úgyhogy a férfi a beton sávelválasztónak kormányozta az autóját, ami miatt kiszakadt az első kereke.

Az ámokfutó a leállósávban megállt. A rendőrök kihúzták a kocsijából az ellenálló férfit, aki a megbilincselése közben is rúgkapált, miözben azt kiabálta a rendőröknek, hogy „megdöglenek". A hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt indult ügyben a bíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem jogerős – írja az Ügyészség.hu.