A baloldal engedné emelni a multiknak az élelmiszerárakat

Gyurcsány Ferenc, Spirit FM, dollárbaloldal, uniós pénz, Brüsszel
Vágólapra másolva!
Mint ismert, a kormány a mai naptól kivezette az árstopot, azonban ennek ellensúlyozására a legfontosabb termékek is bekerültek a boltok kötelező akciózási listájára, így a magyar családok továbbra is is rengeteg pénzt spórolnak a kormány intézkedéseinek köszönhetően. Szintén kiderült, hogy marad a rezsicsökkentés a következő évben is, hiába próbálta meg azt Brüsszel minden lehetséges zsarolással eltöröltetni. Az árfigyelő rendszer is hatalmas segítségnek bizonyult az infláció ellen, ráadásul rendkívül népszerű a vásárlók körében, az elindítása óta már közel 700 ezren látogattak fel a honlapra, az élelmiszerár-növekedést pedig két százalékkal mérsékelte. A baloldal viszont továbbra is a multik pártján áll, ha rajtuk múlna, akkor sokkal magasabb, horrorisztikus árak lennének az üzletekben.
Vágólapra másolva!

A baloldali politikusok ismét támadást intéztek a magyar családok ellen megmutatva, hogy ha ők lennének hatalmon, akkor teljes mértékben támogatnák azt, hogy a multinacionális cégek a végtelenségig emeljék az árakat, ezzel tönkretéve a magyar embereket. Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke az ATV adásában beszélt arról, hogy a kötelező akciózással elképesztő károk keletkeznek a gazdaságban, valamint rossznak nevezte a milliók hétköznapjait segítő árstopot, valamint a kötelező akciózást is.

Gyönyösi Márton is a multik védelmére kelt. Forrás: Anadolu Agency via AFP/2020 Anadolu Agency/Dursun Aydemir

Dávid Ferenc, a Gyurcsány-párt politikusa szintén a multikat védte, ő azon volt felháborodva, hogy a kormány spekulánsnak titulált bizonyos áruházláncokat. A baloldali politikust tehát nem az zavarja, hogy a multinacionális cégek nagyban közrejátszanak az élelmiszerárak növekedésében, hanem a cégvezetők érzéseit félti.

- jelentette ki.

A momentumos képviselőt, Bedő Dávidot elsősorban a gazdasági fogalmak zavarták meg. Nem érti ugyanis, hogy mit jelent a spekuláns, valamint a nyerészkedés kifejezés, valószínüleg Fekete-Győr András adott neki közgazdaságtan órákat. Bedő szerint egyébként fura üzenet azzal vádolni egy céget, hogy az nyerészkedik.