A kétpói vonatbaleset több nemzetközi vonatjáratot is érint

ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ baleseti helyszín KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ vonat
Kétpó, 2023. július 9. Tehervonat egyik kisiklott kocsija Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál 2023. július 9-én. A rendőrség információi szerint a kisiklott hat vagonból ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak. MTI/Mészáros János
Vágólapra másolva!
Módosított útvonalon közlekedik több nemzetközi vonat a vasárnap délben történt kétpói baleset miatt - közölte a Mávinform hétfőn a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Azt írták, a Keleti pályaudvarról 11:10-kor Aradra induló Maros InterCity (375) csak Mezőtúrtól közlekedik. Utasai Szolnokig a Keleti pályaudvarról 11:15-kor induló Z60-as vonattal (3324) utazhatnak, majd Szolnoktól a Debrecenbe tartó Cívis InterRégióval (6004) mehetnek tovább Törökszentmiklósig, onnan pótlóbusszal Mezőtúrig.

A békéscsabai vonalon Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál jelenleg a kisiklott kocsik beemelésén és a pálya helyreállításán dolgoznak, így

nem közlekedhetnek a vonatok az érintett szakaszon.

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon jelentősen nőtt az eljutási idő.

Törökszentmiklós és Mezőtúr állomások között pótlóbuszok szállítják az utasokat

- írta a Mávinform.

Tehervonat egyik kisiklott kocsija Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál Forrás: MTI/Mészáros János

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, vasárnap a Szolnokról Békéscsaba-Lőkösháza irányába közlekedő tehervonat kocsijai kisiklottak Kétpónál.

A 17 kocsis szerelvényből kilenc kisiklótt, nyolc vagon és a mozdony a vágányon maradt.

A tehervonat vagonjai közül ötben szállítottak veszélyes anyagot,

ezek közül négy siklott ki. A kisiklott négy vagonból egy megsérült. Jelentősen károsodott a vasúti pálya és a felsővezeték is.