Végignézte a budapesti fiú, ahogy nagyanyja meghal, de semmit sem tett

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A fiút az anyja nevelte, de 14 éves korától állami gondozásba került, mert magatartása, és kábítószer függősége miatt erre már nem volt képes. Állami gondozása alatt anyai nagyanyjával tartotta a kapcsolatot, aki amikor a 18 éves lett, magához vette. Nem sokkal később a nagyanya meghalt.
Vágólapra másolva!

Az asszony súlyos demenciája és különböző belgyógyászati betegségei miatt 2020 áprilisában kórházba került. Néhány hét múlva haza engedték, de akkor már nem volt képes gondoskodni magáról.

Teljesen az unokája támogatására szorult.

Unokája azonban nem végezte a feladatait, bár számára is nyilvánvaló volt, hogy a magatehetetlen nagyanyja egészségügyi állapota rohamosan romlik. Nem hívott orvost, egész egyszerűen belenyugodott a nagyanyja halálába.

Végül az akkor 19 éves fiú anyja hívott orvost. És rendőrt, mert a fia miatt nem tudott bejutni a lakásba.

Az asszonyt ezután életveszélyes állapotban vitték kórházba, de az életét már nem lehetett megmenteni, néhány nappal később meghalt.

A fiút a Fővárosi Törvényszék 12 év fegyházra ítélte.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész és a vádlott is tudomásul vette, azonban a védő fellebbezést jelentett be.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a Fővárosi Ítélőtáblához előterjesztett indítványozta az elsőfokú ítélet helyben hagyását.

A fiú jelenleg más ügye miatt tölti jogerős büntetését a börtönben.