Szovjet bomba miatt ürítették ki a gárdonyi kempinget

Gárdony, 2015. augusztus 1.
Szörfösök a Velencei-tóból egy kiemelt lépcső közelében, Gárdonyban 2015. augusztus 1-jén. A szakhatóságok megállapították, hogy a tó partján három úgynevezett szabadstrand, vagyis természetes fürdőhely – köztük ez a partszakas
Gárdony, 2015. augusztus 1. Szörfösök a Velencei-tóból egy kiemelt lépcső közelében, Gárdonyban 2015. augusztus 1-jén. A szakhatóságok megállapították, hogy a tó partján három úgynevezett szabadstrand, vagyis természetes fürdőhely – köztük ez a partszakasz - nem rendelkezik engedéllyel. A Fejér Megyei Kormányhivatal e három fürdőhely működtetését felfüggesztette. A tó partján tíz kijelölt, engedéllyel rendelkező fürdőhely működik. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Elszállították a második világháborús szovjet repeszbombát a gárdonyi kempingből - tájékoztatta a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred kommunikációs tisztje az MTI-t szombat este.
Vágólapra másolva!

Gajdos Milán főhadnagy elmondta: a rendőrség kiürítette Gárdonyban az Üdülő utcai kempinget, mert egy fürdőző a Velencei-tóból kivitt és a kemping területén letett egy feltételezett robbanóeszközt.

A tűzszerészek megállapították, hogy egy 15 kilogrammos, második világháborús szovjet repeszbomba került elő.

Mivel a robbanóeszköz szállítható állapotban volt, elvitték a honvédség központi gyűjtőhelyére, ahol később megsemmisítik. A rendőrség feloldotta a tűzszerész művelet idejére elrendelt lezárást - tette hozzá.